in , , ,

Υπέγραψε και εσύ….fotos

«Τα μωρέλια μωρέ να σώσουμε» ήταν ο τίτλος της ενημερωτικής εκδήλωσης, που διοργάνωσε την Κυριακή το απόγευμα στο «Ρεξ» η Αχτίδα Αλληλέγγυων Πολιτών Αγίου Νικολάου, μια ομάδα ανοιχτή για όποιον ενδιαφέρεται και μπορεί να προσφέρει στο συνάνθρωπο.
Σκοπός της εκδήλωσης το αυτονόητο, το ότι δεν είναι ούτε ταμπού ούτε και φόβος να μάθουμε και να δούμε και να ακούσουμε τί γίνεται στις περιοχές αυτές της χώρας που ζουν στην καθημερινότητά τους το ανθρωπιστικό θέμα της μετακίνησης των χιλιάδων ανθρώπων μέσα από την Ελλάδα στην προσπάθεια που κάνουν για να ξεφύγουν από τα δόντια του πολέμου στις χώρες τους.
«Σαν πολίτες της περιοχής που ασχολούμαστε με το θέμα αυτό θέλουμε και θα επιδιώξουμε να κάνουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση την βούλησή μας ώστε να βρεθεί μια ασφαλής και νόμιμη οδός, για να μπορούν οι άνθρωποι που μετακινούνται -και είναι άνθρωποι απελπισμένοι- να περάσουν με ασφάλεια χωρίς να κρατούνται από την χώρα μας για όπου αλλού. Λύσεις υπάρχουν, τις ακούσαμε στην εκδήλωση, είναι λύσεις κοινής λογικής και όλοι απορούμε γιατί ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί, γιατί δεν έχουν γίνει πράξεις», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Φιλόλογος κ. Άννα Μάμου.
_D200030 _D200019 p1
Κατόπιν της εκδήλωσης της Κυριακής ξεκίνησε μια προσπάθεια συλλογής υπογραφών σε ένα ψήφισμα υπέρ της άμεσης λύσης στο πρόβλημα.
Το κοινό της περιοχής άκουσε πρώτη φορά ότι υπάρχει λύση και απλά πρέπει να εφαρμοστεί για να σταματήσουν οι θάνατοι μικρών παιδιών και όχι μόνο.
_D200026 p _D200021 p
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ