in , , ,

Μια γλώσσα έμπνευση, video

11 σχολεία από όλο το νομό συμμετείχαν στο φετινό 6ο φεστιβάλ Αγγλικής γλώσσας το οποίο φιλοξενήθηκε υπό την αιγίδα του ΠΑΟΔΑΝ το Σάββατο το απόγευμα στο ΡΕΞ. Οι καθηγητές που συμμετέχουν στην ομάδα της διοργάνωσης και οι μαθητές των σχολείων με πολύ μεράκι και όρεξη δουλεύοντας όλη την διάρκεια του έτους σε ώρες εκτός μαθημάτων παρουσίασαν και φέτος στο κοινό μέσα από διάφορα είδη έκφρασης την Αγγλική γλώσσα.

 

Με θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, παρουσιάσεις, χορό και άλλα πολλά οι μαθητές Δημοτικών Γυμνασίων και Λυκείων που συμμετείχαν έδειξαν πως η Αγγλική γλώσσα δεν είναι ένα ακόμα μάθημα στο πρόγραμμα τους αλλά ένα από τα μαθήματα εκείνα που εμπνέουν για δημιουργία.

 

Οι καθηγητές που έως τώρα είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης  έως τώρα απέδειξαν ξανά ότι με λίγα μέσα και βοήθεια, πολύ λίγα χρήματα κατάφεραν να αναδείξουν το έργο που παράγεται μέσα στις αίθουσες.

8 6 15 aggliko

Η παρουσιάστρια του φεστιβάλ Βούλα Παγκάλου στον χαιρετισμό των συναδέλφων της είπε πως σκοπός του φεστιβάλ κάθε χρόνο είναι να αναδειχθεί η εμβάθυνση της αγγλικής γλώσσας που είναι εφόδιο απαραίτητο σε κάθε μαθητή από την στιγμή που είναι μια γλώσσα διεθνής.

 

«Το μάθημα αυτό κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να το διδάσκουμε με τρόπο βιωματικό και ευχάριστο ώστε οι μαθητές και καταφέρουν και να κατορθώσουν να κρατήσου τα καλύτερα στοιχεία μέσα από το ταξίδι αυτό της γλώσσας του πολιτισμού και της εργασίας να αποκτήσουν περισσότερες δεξιότητες και να γίνουν προσωπικότητες πιο ολοκληρωμένες.» ευχαρίστησε τον ΠΑΟΔΑΝ, τους εργαζόμενους στο ΡΕΞ, τους γονείς που εμπιστεύονται τα απιδιά τους, τους καθηγητές που βοηθούν τα μέγιστα και την ΑΝΑΤΟΛΗ που είναι πάντα στο πλευρό τους για την προβολή των δράσεων τους, όσο και την σύμβουλο της Αγγλικής γλώσσας Ελένη Πουλά. Ακόμα τονίστηκε από τους καθηγητές ότι λόγο των συνθηκών και της κούρασης  στην παρούσα φάση κάνουν πίσω ώστε να βρεθούν  νέοι καθηγητές να το συνεχίσουν.

 

«Ξεκινήσαμε το ταξίδι αυτό με περίσσια  αγάπη, όμως δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο όπως άλλωστε κάθε άλλη προσπάθεια από τα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά δρώμενα της εποχής. Το όραμα δεν θα πάψει ποτέ να υπάρχει, η προσπάθεια είναι καλό να συνεχιστεί με την ελπίδα να αλλάξουν και οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται.   Και εμείς έχουμε την ανάγκη για αλλαγή, ανασχηματισμού και ανανέωσης της εκπαιδευτικής  σκέψης και δημιουργικότητας σε καινούργια ίσως μονοπάτια.» είπε.

8 6 15 aggliko 3

Η κ.α Πουλά στον δικό της σύντομο χαιρετισμό μίλησε για τις εργασίες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ από εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς . «Οι συνάδελφοι αυτοί αγαπούν πάρα πολύ την δουλειά τους, παλεύουν ενάντια σε πολύ αντίξοες συνθήκες, για να παράσχουν όχι εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας απλά αλλά παιδεία. Τους ευχαριστώ όλους για την συνεργασία που έχουμε έως τώρα, για τα όσα οι ίδιοι μου μαθαίνουν, επίσης να συγχαρώ τα παιδιά που συμμετείχαν φέτος, εργάστηκαν και δημιούργησαν και να τους ευχηθώ καλή πρόοδο.» είπε.

8 6 15 aggliko 4

Στην συνέχεια και για 3 περίπου ώρες οι μαθητές μικροί και μεγάλοι ξεδίπλωσαν επι σκηνής όλες τους τις καλλιτεχνικές δεξιότητες μιλώντας και τραγουδώντας εις της αγγλική γλώσσα.»

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ