"12 πρωτοφανή περιστατικά είχαμε στο νησί", voice

0
      

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένας συντονισμός όλων των υπηρεσιών σε ότι αφορά την ενημέρωση των επισκεπτών μας σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει το χόμπι της  εξερεύνησης και της ορειβασίας εξέφρασε μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο περιφερειακός διοικητής της Π.Υ Κρήτης Δημήτρης Ραπανάκης.

 «Τον τελευταίο καιρό στο νησί μας έχουμε 12 πρωτοφανή περιστατικά διασώσεων από ορεινές πεζοπορίες επισκεπτών  μας οι οποίοι είτε χάθηκαν είτε είχαν κάποιο ατύχημα στην προσπάθεια τους να περπατήσουν και αν γνωρίσουν τις άγριες περιοχές μας.

 Σαν υπηρεσία θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή των οδηγών, των ξενοδόχων των τουριστικών πρακτόρων αλλά και των επισκεπτών μας ότι είναι καλό να ενημερώνονται πριν και πάνω από όλα.» είπε και τόνισε ότι με από τρόπο μπορούν όλα εύκολα να αποφευχθούν. Χρειάζεται να υπάρξει ένας συντονισμός όλων μας ώστε να κάνουμε ότι μπορούμε σαν φορείς και υπηρεσίες για να μην δημιουργούνται παρόμοιοι προβλήματα, και όλα ξεκινούν από την γνώση και την ενημέρωση, είπε.

 «Οι συμβουλές είναι απλές, να γνωστοποιούν όλοι τις έχουν σκοπό να κάνουν και προς τα που θα κινηθούν, να έχουν μαζί τους κάποιον ενημερωμένο οδηγό, να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες, οπωσδήποτε μαζί τους κινητό τηλέφωνο ή GPS, τρόφιμα και ρουχισμό για δύο μέρες,  να μην έχουν μαζί τους μικρά απιδιά ή υπερήλικες που δύσκολα μπορούν να προχωρήσουν για μεγάλες αποστάσεις. Η κλίση στον αριθμό 112 είναι μια πρώτη κίνηση για να ενημερώσουν τις αρχές για το κάθε πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν για να υπάρξει ο χρόνος της άμεσης επέμβασης των διασωστικών υπηρεσιών αν κάτι συμβεί.» είπε ο κ. Ραπανάκης και τόνισε ότι η όποια προσπάθεια για τον κάθε ένα να κάνει μόνος του ορειβασία σε περιοχές μάλιστα άγνωστες θα πρέπει να εμποδίζεται από το περιβάλλον του. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πολιτική προστασία της περιφέρειας με την συνδρομή της ένωσης ξενοδόχων θα συνεργαστούν ώστε να κυκλοφορήσει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που θα φτάσει σε όλα τα καταλύματα του νησιού ώστε να υπάρχει μια πρώτη ενημέρωση σχετικά με τις πεζοπορίες και την ορειβασία στο νησί μας ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα λόγω της άγνοιας.

 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
        
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα VOICE

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κουνήθηκε το Λασίθι με 4,4 Ρίχτερ

      Σεισμική δόνηση στις 13.33 έγινε αισθητή και στην περιοχή του Μεραμπέλλου Magnitude …