in ,

Όχι των ΑΝΕΛ στην αλλαγή φύλου στα 15

 
Κατά συνείδηση ψήφισαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων
 
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τηρώντας συνεπή στάση καταψήφισαν τα επίμαχα άρθρα του πρόσφατου νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου διότι παρότι αναγνωρίζουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, θεωρούν ότι το ηλικιακό όριο που τέθηκε στα 15 χρόνια είναι εξαιρετικά χαμηλό, όταν ο έφηβος δεν έχει προσδιορίσει ακόμη άλλες σοβαρές πτυχές της ταυτότητάς του.
Σε ότι αφορά αυτό το θέμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν να εναρμονιστεί με τις συνταγματικές διατάξεις για την προστασία της οικογένειας, του γάμου και της παιδικής ηλικίας.
Αυτό δεν επετεύχθη, δεν υπήρξαν οι δικλείδες ασφαλείας για το ζήτημα της ψυχοσύνθεσης των παιδιών που είναι μεγίστης σημασίας, και επειδή θεωρούν ότι αυτή η κατηγορία ανθρώπων δεν πρέπει να προχωρά σε γάμο και υιοθεσία, γι’ αυτό καταψήφισαν τα συγκεκριμένα άρθρα.
Ειδικότερα ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, δήλωσε ότι καταψηφίζει το επίμαχο άρθρο 3 για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου στα 15, ενώ ψήφισε “παρών” σε όλα τα υπόλοιπα.
Από το 2012 οι βουλευτές των ΑΝΕΛ έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα να ψηφίζουν με βάση τη συνείδησή τους.
Το ίδιο έπραξαν και στο κρίσιμο αυτό θέμα χωρίς να θέτουν σε αμφισβήτηση την κυβέρνηση καθώς κοινός παραμένει ο στόχος για την έξοδο από την οικονομική κρίση και την επιτροπεία και την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς.