in ,

Όχι στην αξιολόγηση από το 99%των εργαζομένων του ΓΝΑΝ

Καταδικάζουμε απερίφραστα τον στυγνό εκβιασμό της κυβέρνησης και της κυρίας Γεροβασίλη ενάντια στους εργαζόμενους μέσω  της απεργοσπαστικής νομοθετικής ρύθμισης απέναντι σε μια νόμιμη απεργία. Τονίζουμε ότι δεν πρόκειται ούτε να υποχωρήσουμε στους εκβιασμούς και τις απειλές, ούτε να γίνουμε απεργοσπάστες.
Η Συμμετοχή στο Νοσοκομείο μας όπως και στην προηγούμενη Αξιολόγηση ήταν Καθολική, πλην δύο εργαζομένων που κατέθεσαν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 2/10/2017 (ποσοστό συμμετοχής 99%).
Οι εργαζόμενοι έδωσαν τη δική τους απάντηση στους απίθανους ισχυρισμούς της κ. Γεροβασίλη για «αντιδράσεις από μια μερίδα συνδικαλιστών και κάποιων στελεχών που παραπλανούν και εμποδίζουν τους υπάλληλους που θέλουν να στηρίξουν την αξιολόγηση της κυβέρνησης».
Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 24Α του ν. 4369/2016, όπως τροποποιήθηκε με τις
διατάξεις του άρθρου 36 του ν. 4489/2017, ο αξιολογούμενος (υπάλληλος ή προϊστάμενος
οργανικής μονάδας), που υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου 14 του ν. 4369/2016,
υποχρεούται το αργότερο έως τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, ήτοι εντός της αποκλειστικής
10ήμερης προθεσμίας από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ: να συμπληρώσει κατά το σκέλος που τον αφορά το έντυπο έκθεσης αξιολόγησής του (1η σελίδα),και  να υποβάλει, με Εμπιστευτικό πρωτόκολλο, το συμπληρωμένο έντυπο αξιολόγησής τουπρος τον α’ αξιολογητή, κοινοποιώντας ταυτόχρονα αντίγραφο αυτού στην οικεία Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού, με κοινοποίηση της ενέργειας αυτής και στον β΄ αξιολογητή.
Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία μας  (ΠΟΕΔΗΝ)”από  Τρίτη 3/10/2017 τα πρωτόκολλα των Νοσοκομείων παρανομούν όταν δέχονται φύλλα Αξιολόγησης κατόπιν σιωπηρών παρατάσεων που δίνουν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων. Οι Διοικητές θέλουν να συνεχίσουν τους εκβιασμούς για να σπάσει η Απεργία – Αποχή κατά των Αξιολογήσεων.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες να συνεχίσουν αποφασιστικά και με αξιοπρέπεια τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της συμμετοχής στην απεργία-αποχή.
Με συνέχιση των συλλογικών διαδικασιών Γενικών Συνελεύσεων, περιοδειών, συναντήσεων στελεχών, συγκεντρώσεων και δυναμικών κινητοποιήσεων – καταλήψεων κλπ στους χώρους δουλειάς, με συνέχιση της συγκέντρωσης υπογραφών αλλά και με κάλεσμα σε όσους συναδέλφους λύγισαν κάτω από το βάρος των απειλών να ζητήσουν πίσω την έκθεση αξιολόγησης που κατέθεσαν και να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία αποχή ακόμα. Δίνουμε τη μάχη μέχρι το τέλος. Και το 2ο 10 ήμερο αποτελεί χρονικό διάστημα κρίσιμο για την οργάνωση και συνέχιση του αγώνα με κορύφωση των κινητοποιήσεων – συγκεντρώσεων – καταλήψεων στις 12 Οκτώβρη που κλείνει το 2ο δεκαήμερο για την κατάθεση των εκθέσεων αξιολόγησης από τους Αξιολογητές Α΄. Καμιά έκθεση αξιολόγησης να μην κατατεθεί.
ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΑΝ