in ,

Όχι άλλος θάνατος

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ 
 
Με αφορμή  θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή μας και την σοβαρή κατάσταση που βρίσκονται άλλοι δύο εργαζόμενοι, για άλλη μια φορά θέλουμε να τονίσουμε την σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη πρόληψης στους χώρους εργασίας, για να μην θρηνούμε θύματα που χάνουν τη ζωή τους τόσο άδικα στον αγώνα για το μεροκάματο.
Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια τα εργατικά ατυχήματα  και μάλιστα τα θανατηφόρα. Είναι μεγάλες οι ευθύνες που αναλογούν στις κυβερνήσεις ειδικά τα τελευταία μνημονιακά χρόνια με την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, αλλά και μερίδας εργοδοτών, οι οποίοι πολλές φορές με την υπερεντατικοποίηση της εργασίας και την καταστρατήγηση της εργασιακής νομοθεσίας και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές.
Καλούμε τους εργοδότες να τηρούν  τους κανόνες Υγιεινής & Ασφάλειας στους χώρους εργασίας και τους εργαζόμενους να προστατεύσουν την ίδια τους τη ζωή και εφ’ όσον δε τηρούνται οι κανόνες να το καταγγέλλουν  στα αρμόδια όργανα.
Η ανάγκη πρόληψης  των εργατικών ατυχημάτων καθίσταται επιτακτική και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την βελτίωση των συνθηκών Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας, αρκεί να τηρείται η  νομοθεσία η οποία  είναι επαρκής στο θέμα αυτό.
 
Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας
Εμμ. Πεπόνης                                    Εμμ. Κοκολάκης