in , , ,

«Όπου ακούς για πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι»

τυπου βαν στην πολη του Αγ. Νικολάου
«Όπου ακούς για πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι» με την σοφή αυτή κουβέντα της παράδοσης και του λαού μας απάντησε ο πρόεδρος του συλλόγου των ταξί Αγίου Νικολάου κ. Γιώργος Παπαθεοδώρου στην ερώτηση για το ξεκίνημα της φετινής τουριστικής περιόδου.
«Προς το παρόν σε ότι αφορά την δική μας δουλειά τίποτα δεν έχει δείξει ότι η παρούσα τουριστική περίοδος θα πάει πιο καλά από την προηγούμενη. Μπορεί να ακούμε ότι θα έρθει κόσμος, θα αυξηθούν οι κρατήσεις και θα γεμίσει το νησί με επισκέπτες, όμως εμείς σαν ταξί δεν το έχουμε ακόμα δει αυτό να συμβαίνει. Μπορεί η πολιτεία να το παρουσιάζει έτσι και οι κυβερνώντες να μας γεμίζουν με ωραία λόγια όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Σημασία δεν έχει να έρθει κόσμος και να αυξηθούν οι αριθμοί των κρατήσεων αλλά ο κόσμος που θα έρθει για διακοπές, να βγει έξω και να έχει μια αξιοπρεπή αγοραστική δύναμη ώστε να χρειαστεί και το ταξί και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε για τις μετακινήσεις τους.» είπε.

Αναφορικά με το πρόσφατο περιστατικό της σύλληψης των πειρατών στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου που μετέφεραν παράνομα επιβάτες προς διάφορες περιοχές είπε πως το περαστικό αυτό είναι από τα πλέον συνηθισμένα σε κάθε τουριστική περίοδο.

«Έχουν μπει στον χώρο μας διάφοροι επιτήδειοι που δρουν σαν καλά οργανωμένες επιχειρήσεις που μεταφέρουν επιβάτες με μικρά λεωφορεία και βανάκια. Είτε είναι Ρώσοι, Βούλγαροι ή και Αλβανοί οι οποίοι φορτώνουν, μετά από συνεννόηση με γραφεία και άλλους τους επιβάτες και τους μεταφέρουν με κόστος υψηλό όπου θέλουν να πάνε, παράνομα και χωρίς στα οχήματα αυτά να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι είναι μεταφοράς. Η πολιτεία μας έχει αφήσει πραγματικά απροστάτευτους ενώ με την άτσαλη απελευθέρωση του επαγγέλματος έχει γίνει το έλα να δεις πραγματικά στον χώρο μας.» τόνισε ακόμα ο πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ σε ότι αφορά τους έλεγχους που γίνονται είπε πως καλά κάνουν τα όργανα της τροχαίας και ελέγχουν τα οχήματα των ταξιτζήδων όμως να κάνουν το ίδιο και σε όλα εκείνα που με φιμέ τζάμια οργώνουν τους δρόμους της Κρήτης όλη την μέρα και την νύχτα.

«Αν σταματήσουν κανένα, ο οδηγός είναι δασκαλεμένος και ξένος τους μιλά και καλά την γλώσσα του χωρίς να αποδέχεται ότι μιλάει Αγγλικά ή Ελληνικά, προσποιείτε ότι είναι μια μεγάλη παρέα όλοι μαζί και ξεφεύγει της κλήσης και την μήνυσης. Με οχήματα και οδηγούς που δεν έχουν ούτε σήματα ούτε και εγκρίσεις καν από τον ΕΟΤ δεν μπορούμε να λέμε ότι προστατεύουμε τον τουρισμό μας.» λέει με δικαιολογημένη αγανάκτηση ο πρόεδρος των οδηγών ΤΑΞΙ Αγίου Νικολάου.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ