in , , ,

Όλοι στους παιδικούς…

Σήμερα τελείωσε η προθεσμία της κατάθεσης των προσλήψεων των οχτώ εργαζομένων που έχουν εγκριθεί από το ΕΣΠΑ για τον Οργανισμό των Κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου, πρόκειται για 7 βρεφονηπιοκόμους και μια καθαρίστρια ενώ ήδη το ενδιαφέρων είναι αυξημένο  και δεκάδες αιτήσεις έχουν κατατεθεί.

 «Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα οπότε από την Δευτέρα 17 του μήνα θα επιστρέψουν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου όλα τα παιδιά που είχαμε αναγκαστεί να «διώξουμε» τον Οκτώβριο. Αν υπάρξουν κενές θέσεις τότε θα προσκληθούν, αυστηρά,  από τις λίστες με την μοριοδότηση που είχε γίνει από την επιτροπή όσα παιδιά έχουν τα κριτήρια.» είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ Μανόλης Αικατερινάκης ενώ έως τα μέσα του Μάρτη θα έχει μεταφερθεί και ο παιδικός σταθμός του Μουσείου στο κτήριο της Αμμούδας. 
«Και το θέμα του εξοπλισμού είναι ε καλό δρόμο οπότε θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες που έχουν ήδη προγραμματιστεί και θα εγκατασταθούν όλοι οι παιδικοί της πόλης στο ίδιο κτίριο.»  είπε ακόμα. Το θέμα του προσωπικού στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου εξακολουθεί να είναι όμως σημαντικό τόσο στο κομμάτι το διοικητικό όσο και σε αυτό των θέσεων εργασίας που απαιτούνται τόσο για τα Κ.Α.Π.Η. όσο και για τα υπόλοιπα προγράμματα με την πολιτεία την ίδια στιγμή όμως να έχει κλείσει ασφυκτικά τις κάνουλες των προσλήψεων ακόμα και για λόγους κοινωνικών υπηρεσιών. 
Η καλή οικονομική κατάσταση δε του οργανισμού επιτρέπει να γίνονται σκέψεις ώστε τα τροφεία να μειωθούν ακόμα περισσότερο από τη νέα σχολική περίοδο, πέρυσι ήταν 75 φέτος 60 ανά παιδί που δεν είναι ενταγμένη η μητέρα του στο ΕΣΠΑ.  Τέλος το Δ.Σ σε ξεχωριστή του συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα τον οικονομικό απολογισμό του 2013 ο οποίος έχει έσοδα 2.206.140 εκ ευρώ, έξοδα 1.600.804 εκ ευρώ και χρηματικό υπόλοιπο 605.335 ευρώ. 
«Με δεδομένη την καλή οικονομική κατάσταση που είναι η αιτία όλοι οι εργαζόμενοι να πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους και οι προμηθευτές το ίδιο, έχουμε στα πλάνα μας σε συνεργασία με τον σύλλογο των γονέων των παιδικών σταθμών να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις και στους κοινόχρηστους χώρους εξωτερικά του κτιρίου.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ www.anatolh.com