in , ,

Όλοι οι εργαζόμενοι είναι πληρωμένοι, η απάντηση του ξενοδόχου.

Με αφορμή ανακριβή και παραπλανητικά δημοσιεύματα που προέρχονται από το Eπιχειρησιακό Σωματείο εργαζομένων του ξενοδοχείου της εταιρείας μας ELOUNDA BREEZE, αλλά και από το Συνδικάτο «ΤΑΛΩΣ», αισθανόμαστε την ανάγκη να αποκατασταθεί η αλήθεια με πραγματικά στοιχεία, καθώς είναι πλήρη συνθημάτων, αντιφάσεων και απειλών, αλλά αγνοούν επιλεκτικά τα γεγονότα.

Η εταιρεία ΑΥΡΑ ΕΛΟΥΝΤΑΣ ΑΕ, συμφερόντων Μιχάλη Βαμιεδάκη, προσέλαβε όλους τους εργαζόμενους της και τους απασχόλησε με βάση την τοπική συλλογική σύμβαση του νομού Λασιθίου, καταβάλλοντας τους όλες τις νόμιμες αποδοχές.

Δεν υπάρχουν οφειλές σε εργαζόμενους, είναι όλοι εξοφλημένοι εδώ και μήνες, σε αντίθεση με πολλά άλλα ξενοδοχεία του νομού αλλά και της Ελλάδος που ακόμα πασχίζουν να λάβουν τα δεδουλευμένα τους. Αυτό μάλιστα το επιβεβαίωσε και το ίδιο το Επιχειρησιακό Σωματείο δια στόματος του προέδρου του κατά την ομιλία του τον Ιανουάριο 2017 στην κοπή της πίτας τους, η οποία και δημοσιεύτηκε διαδικτυακά, παρουσιάζοντας το αυτονόητο, δηλ. την εξόφληση, ως κατόρθωμα τους !

Οι λίγοι μαθητές από χώρες της Ε.Ε. που απασχολούνται νόμιμα στο ξενοδοχείο είναι εντός των αριθμητικών ορίων που ορίζει ο νόμος και δεν έγινε ποτέ καμία υπέρβαση. H επιλογή τους δε, όπως και για όλο το προσωπικό γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια γιαυτό και προκαλεί αρνητική εντύπωση η αναφορά στο δημοσίευμα περί «βαπτισμένων μαθητών από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης». Το σιδηρούν παραπέτασμα έχει πέσει εδώ και δεκαετίες και οι ρατσιστικοί διαχωρισμοί μεταξύ «Ανατολικών» και «Δυτικών» παραπέμπουν στο μακρινό σκοτεινό παρελθόν.

Κατά τα 2 χρόνια της εκμετάλλευσης του ξενοδοχείου, η εταιρεία παρουσίασε λειτουργικές ζημιές, που οφείλονται σε διάφορους εσωτερικούς και εξωτερικούς  παράγοντες, αυτό όμως δεν την εμπόδισε να καταβάλει όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας, ανακαινίζοντας μάλιστα το ξενοδοχείο και αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν που προσφέρεται.

Κατά την περσινή σαιζόν παρατηρήθηκαν προβλήματα στις παρεχόμενες υπηρεσίες που αποτυπώνονται σε δημοσιεύσεις πελατών στο διαδίκτυο, σε αναγνωρισμένα site τις βαθμολογίες των οποίων  οι Tour operators λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψη  τους, επηρεάζοντας έτσι αρνητικά την πορεία των κρατήσεων του ξενοδοχείου. Το γεγονός  αυτό οδήγησε την εταιρεία στην απόφαση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα, συμπ. και του ανθρώπινου δυναμικού για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της με κύριους γνώμονες την ικανοποίηση των πελατών της, τη βιωσιμότητα της και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Είναι νόμιμο δικαίωμα και υποχρέωση της κάθε εταιρείας σε μια ελεύθερη αγορά να διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία της αξιολογώντας αξιοκρατικά το έμψυχο δυναμικό της και να στελεχώνει τις θέσεις εργασίας με αυτούς που θεωρεί καταλληλότερους.

 

 

Παρόλο που η πρόσληψη ή μη κάποιου εργαζόμενου αποτελεί αποκλειστική επιλογή και ευθύνη της εταιρείας, το σίγουρο είναι ότι η κάθε θέση εργασίας διασφαλίζεται, καλύπτεται από άλλο εργαζόμενο που θα αμείβεται επίσης νόμιμα.

Η ΑΥΡΑ ΕΛΟΥΝΤΑΣ ΑΕ, δεν έχει κάτι να κερδίσει οικονομικά, αλλά μόνο ποιοτικά, από το σχεδιασμό των προσλήψεων, αφού οι θέσεις εργασίας και το κόστος παραμένουν το ίδιο.

Είναι γνωστό ότι η αξιολόγηση ενοχλεί γενικότερα κάποιους κύκλους που υποστηρίζουν την προκρούστεια λογική, κύρια μέριμνα της εταιρείας μας όμως είναι να λειτουργεί υγιώς, ώστε να είναι βιώσιμη και να μπορεί να πληρώνει τους εργαζόμενους και τις υποχρεώσεις της. Δεν είμαστε Εταιρεία Σοβιετικού τύπου του  «κάνουμε ότι δουλεύουμε, κάνουνε πως μας πληρώνουν»

Ο Διευθυντής του ξενοδοχείου, αλλά και ο Γεν. Διευθυντής της Εταιρείας είναι πάντα στη διάθεση όποιου εργαζόμενου ή εκπροσώπου του το ζητήσει, είτε ανήκει σε Σωματείο είτε όχι και έχει ένα απολύτως ανθρώπινο πρόσωπο. Δεν αρνούμαστε το διάλογο γιατί δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε και κοιτάμε τους εργαζόμενους στα μάτια. Σεβόμαστε τους συνδικαλιστές και η ιστορία της εταιρείας και του Ομίλου έχει αποδείξει ότι πάντα θέλει και ξέρει να συνεργάζεται μαζί τους, προκειμένου να βελτιωθούν οι εργασιακές συνθήκες και το λειτουργικό αποτέλεσμα.

Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της εταιρείας στοχοποιείται προσωπικά στα δημοσιεύματα, αναφέροντας μάλιστα και την πολιτική του ιδιότητα,  επειδή η εταιρία θέλει να ασκήσει απλά τα νόμιμά δικαιώματα της και να λειτουργήσει ορθότερα, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τα κίνητρά της πρωτοβουλίας αυτής. Είναι όντως συναδελφική αλληλεγγύη ή κάτι άλλο, ενδεχομένως με πολιτικό πρόσημο ; Ότι κι αν είναι, δεν αλλάζει τα δεδομένα και η εταιρεία δεν εκβιάζεται.

Το συνδικαλιστικό κίνημα ιστορικά, όποτε λειτούργησε με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων, αγκαλιάστηκε από όλη την κοινωνία και πέτυχε τους στόχους του. Όποτε όμως έγινε εργαλείο μικρό – πολιτικής και πεδίο ανάδειξης προσωπικών φιλοδοξιών λειτούργησε εις βάρος της οικονομίας και της ανάπτυξης, αλλά και των εργαζομένων που χρειάζονται υγιής επιχειρήσεις για να παράσχουν θέσεις εργασίας.

Καλή σαιζόν σε όλους μας !