in , ,

Όλα όσα κάναμε και δεν κάναμε στον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

Ο Λευτέρης Ραφαϊλάκης ανέβασε το κείμενο – απολογισμό,  που ακολουθεί στον λογαριασμό του στο facebook:
Οι βασικοί στόχοι-πυλώνες που κινηθήκαμε αυτά τα χρόνια στον ΠΑΟΔΑΝ ήταν:
1. H δημιουργία εξωστρεφών και υπερτοπικών εκδηλώσεων σημεία αναφοράς για τον τόπο, σε όλη την περιφέρεια του δήμου, αξιοποιώντας την κατά τόπους μορφολογία του περιβάλλοντος. Ήταν ο τομέας που φάνηκε περισσότερο, ενώ νομίζω ότι τα καταφέραμε αρκετά καλά (Cliff Diving, Κρητικά Μαγειρέματα, Καλυδώνεια, Ορεινός Δρόμος, Agios on Sup, Φεστιβάλ Χορών, LEA, καρναβάλι, μερικές από τις εκδηλώσεις). Για την προβολή αυτών των εκδηλώσεων φτιάξαμε περίπου 35 βίντεο που προέβαλαν όλες τις περιοχές του δήμου μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
2. Η δημιουργία σε συνεργασία με τον Δήμο, την Περιφέρεια και τις τεχνικές υπηρεσίες, νέων αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, η επανεκκίνηση του σινεμά και ο εξωραϊσμός των υφιστάμενων εγκαταστάσεων που διαχειρίζεται ο ΠΑΟΔΑΝ. Έγινε πολύ δουλειά εδώ και χρόνια και τώρα ήρθε η ώρα, λόγω της χρονοκαθυστέρησης με την οποία λειτουργεί το δημόσιο, ο δημότης να χαρεί νέες εγκαταστάσεις, κάποιες ανακαινισμένες και κάποιες βελτιωμένες.
Γήπεδο Αμμούδας, ανακατασκευή γηπέδου μπάσκετ ΕΟΤ, τρίτο γήπεδο τένις, μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου στον Άγιο, γήπεδο μπάσκετ στη Νεάπολη έχουν ήδη παραδοθεί προς χρήση (λόγω πανδημίας είναι βέβαια σε ισχύ διάφοροι περιορισμοί) ή θα δοθούν το προσεχές διάστημα.
Σε λίγες μέρες ξεκινάει η τοποθέτηση του γηπέδου στο Σίσσι (πέρασε από χίλια κύματα…), ενώ είναι σε εξέλιξη η κατασκευή του skate park και ενός μισού γηπέδου μπάσκετ στον Άγιο και δημοπρατούνται οι αλλαγές τάπητα σε Ελούντα και Κριτσά, ο ηλεκτροφωτισμός σε Αμμούδα και Νεάπολη και το ταρτάν στον Άγιο.
Ανακαινίστηκε το REX, εξωραΐστηκε σε όλα τα επίπεδα το “Χριστίνα” και η Κουνδούρειος σύντομα θα παραδοθεί πλήρως ανακαινισμένη και απολύτως εκσυγχρονισμένη (έγινε ηλεκτρονική καταλογογράφηση, μπήκαν αντικλεπτικά συστήματα, άλλαξε όλος ο εξοπλισμός κτλ).
Αγοράστηκαν δύο εγκαταστάσεις beach volley και θα τοποθετηθούν με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν σε Άγιο Παντελεήμονα και παραλία του Αγίου.
Έχουν γίνει εκτεταμένες συντηρήσεις σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ στο κολυμβητήριο τοποθετήθηκε φέτος νέο φίλτρο (μετά από 40 χρόνια) δίνοντας του ζωή για πολλά χρόνια.
Να σημειωθεί ότι οι πυλώνες του δημοτικού σταδίου Αγ Νικολάου συντηρήθηκαν για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.
Σύντομα, ελπίζουμε θα τοποθετηθεί αναβατώριο Αμεα στο κολυμβητήριο (το εντάξαμε στο νέο μας προϋπολογισμό) και έχουν προγραμματιστεί αρκετές παρεμβάσεις σε μικρότερα χωριά. Στο πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου οι προτάσεις του ΠΑΟΔΑΝ αφορούν την υλοποίηση πολλών και σημαντικών έργων για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
3. Το ζήτημα της διαχείρισης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων του ΠΑΟΔΑΝ έγιναν αρκετά (κανονισμοί αθλητικών εγκαταστάσεων, REX και Χριστίνα) αλλά θα πρέπει να γίνουν περισσότερα. Στοίχημα για το επόμενο χρονικό διάστημα!
Προφανώς έγιναν και πολλά άλλα που δε γίνεται να αναφερθούν σε μία ανάρτηση εδώ αλλά και πολλά που δεν έγιναν.
Τα καλύτερα είναι μπροστά!!!
ΥΓ1: O ΠΑΟΔΑΝ έχει ελάχιστο προσωπικό αλλά αυτοί που είναι δίνουν την ψυχή τους και είμαστε περήφανοι για όλους τους!
ΥΓ2: Σε 3-2-1 τα παράπονα για όσα δεν κάναμε και που….
ΥΓ3: Δεν χρειάζονται συγχαρίκια, δεν είναι ο σκοπός αυτής της ανάρτησης! Αναγνώριση μιας ανιδιοτελούς προσπάθειας μίας ομάδας ανθρώπων που παλεύει για τον τόπο ακούγοντας τα σχολιανά της εδώ και χρόνια….γιατί…ΔΕΝ τα κάναμε όλα…