in

Όλα είναι εφικτά, με υπομονή, επιμονή και γερά νεύρα…ολοκληρώθηκε ο γύρος της Κρήτης με κανό.


Ολοκληρώθηκε το ταξίδι του Μανώλη Λουδάρου γύρω απο την Κρήτη με μοναδικό του μέσο ένα κανό, κατάφερε με την βοήθεια φίλων του να ολοκληρώσει τον στόχο του την Πέμπτη 8 Φεβ. και σχολίασε πως “Τέλος… Το ταξίδι τελείωσε σήμερα στον Μπάλο απο όπου και ξεκίνησε ο γύρος της Κρήτης.
Διαβάστε επίσης: Στάση στην λίμνη της πόλης πριν την ολοκλήρωση του γύρου της Κρήτης με …κουπί, video – photos
Μια πολύ δυνατή μέρα αλλά και μια πολύ δυνατή παρέα που με συνόδεψε απο τα Φαλάρσανα μέχρι και την Κίσσαμο αψηφώντας τα προγνωστικά για τον καιρό και πιέζοντας τα όρια για μια ακόμη φορά.
Η απάντηση του ερωτήματος που είχα θέσει στον εαυτό μου “εαν ειναι εφικτό;”
Ναι, είναι! Με υπομονή, επιμονή και γερά νεύρα…”
Ο Μανόλης Λουδάρος είχε περάσει και απο τον Άγιο Νικόλαο στις 17 Ιανουαρίου
Στην διάρκεια αυτού του ταξιδιού βγήκαν υπέροχες φωτογραφίες και βίντεο που θα ντύσουν τις εικόνες σε ένα ντοκυμαντερ το οποίο θα είναι απο μόνο του διαφήμιση για τις φυσικές ομορφιές του νησιού αλλά και φωνή προς όλους για τον σεβασμό του χώρου που ζούμε. Προστασία της θάλασσας, του φυσικού μας περιβάλλοντος, των ακτών και των βουνών μας, σεβασμό στην ίδια μας την ζωή.
Την πρώτη μέρα του νέου χρόνου ο ίδιος ο Μανώλης Λουδάρος έγραφε

“Ένα διαφορετικό ταξίδι ξεκινάει…
Η αγάπη μου για τη φύση, τα ταξίδια και την περιπέτεια με ωθούσε πάντα στην αναζήτηση των προσωπικών μου ορίων. Η πρώτη μου επαφή με το καγιάκ υπήρξε καθοριστική και οι δυνατές εμπειρίες που ακολούθησαν άλλαξαν τον τρόπο ζωής μου για πάντα.
Την 1.1.2018 με αφετηρία την Ελαφόνησο, θα ξεκινήσω αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι, προσπαθώντας μέσω Κυθήρων και Αντικυθήρων να προσεγγίσω την Κρήτη και να συνεχίσω με τον περίπλου αυτής. Τερματισμό του ταξιδιού θα αποτελέσει η Άγρια Γραμβούσα, έχοντας διασχίσει περίπου 800χλμ (500μίλια). Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού δε θα υπάρχει καμία εξωτερική υποστήριξη, ενώ υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου ένα μήνα.

Ο γύρος της Κρήτης αποτελεί ένα νέο στόχο από μια σειρά εγχειρημάτων στην προσπάθεια μου να κωπηλατήσω χειμώνα γύρω από τις μεγαλύτερες επιφάνειες ξηράς της Ελλάδας.
Η επιλογή της ημερομηνίας είναι συμβολική, γιατί αποτελεί για μένα ένα νέο ξεκίνημα και προσθέτει λόγω συνθηκών, το μέγιστο βαθμό δυσκολίας στο εγχείρημα, κάνοντάς με να αναρωτιέμαι…είναι εφικτό;
Ελπίζω να ταξιδέψετε μαζί μου..
Μανώλης Λουδάρος