in , , , ,

Χωρίς καρπούς η συνάντηση Κουνενάκη Μιχελάκη για τους παιδικούς σταθμούς

Δεν απέφερε τους αναμενόμενους καρπούς για άμεση λύση στο πρόβλημα της λειτουργίας του ΟΚΥΔΑΝ η συνάντηση που είχαν στην Αθήνα την Παρασκευή ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και ο βουλευτής του νομού με το Υπουργό των Εσωτερικών.
Στην προσπάθεια δε να απαντηθεί για πιο λόγο δεν έχουν ακόμα εγκριθεί οι προσλήψεις που ο Δήμος και ο ΟΚΥΔΑΝ ζητούν από τον Μάρτιο διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος του Αγίου Νικολάου δεν είναι καν στις λίστες του προσωπικού και είχαν παραληφτεί οι συγκριμένες ανάγκες.

 Στην προσπάθεια εύρεσης λύσης τελικά κατάληξαν να γίνει προσπάθεια με δεδομένο, από το Υπουργείο δια στόματος του διευθυντή του γραφείου του Υπουργού ότι οι διαδικασίες θα γίνουν γρήγορα ώστε μέσω ΕΣΠΑ να βρεθεί τρόπος και να γίνουν οι προσλήψεις οι οποίες άμεσα θα εγκριθούν από την αποκεντρωμένη διοίκηση, σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, πάντα όμως μέσω ΑΣΕΠ.

 Ο Δήμαρχος μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ είπε πως η λύση αυτή είναι η καλύτερη η οποία θα μπορούσε να βρεθεί, ανάμεσα σε όλες όσες υπάρχουν, ενώ τόνισε πως για να μην υπάρξουν εν τω μεταξύ κενά ο Δήμος θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την πρόσληψη έστω νέων διμηνιτών για να μην δημιουργηθούν κενά και νέα προβλήματα στην λειτουργία των παιδικών σταθμών και των υπηρεσιών του ΟΚΥΔΑΝ..

Απογοητευμένος από τις εξελίξεις δηλώνει ο πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ Μανόλης Αικατερινάκης ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πως θα υπάρχει καθυστέρηση στις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ. Σε ότι δε αφορά τους διμηνίτες δεν είναι πολλοί όσοι εργαζόμενοι θυσιάζουν μια ολόκληρη χρονιά για μόλις δύο μήνες εργασία από την στιγμή που αυτό δεν τους επιτρέπει μετά ούτε σε ταμείο να μπουν αλλά ούτε και να διεκδικήσουν μια κάποια νέα σύμβαση για τους επόμενους 12 μήνες.

Να σημειώσουμε ότι το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στην λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου σε ότι αφορά τα απιδιά εκτός ΕΣΠΑ αλλά και στην λειτουργία όλων των διοικητικών υπηρεσιών του Οργανισμού, των ΚΑΠΗ από την στιγμή που σε λίγες μέρες δεν θα υπάρχει Κοινωνική Λειτουργός αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα κοινωνικά προγράμματα που τρέχουν.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ