in ,

Χορός, μουσική και τραγούδι έκαναν τη βραδιά στη Φουρνή μαγική

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φουρνής “Η Ευαγγελίστρια” μετά από άλλη μία επιτυχημένη βραδιά(6/8) πολιτιστικού περιεχομένου στο χωριό, έβγαλε την εξής ανακοίνωση:
“Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Φουρνής «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» οργάνωσε στις 6 Αυγούστου 2015 στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Φουρνής, πολιτιστική βραδιά με το Διδασκαλείο παραδοσιακού χορού και μουσικής  ¨ΧΟΡΩΔΕΙΟΝ¨. Ήταν μια βραδιά γεμάτη από στιγμές παραδοσιακής μουσικής ,χορού και ποίησης, ταξιδεύοντας τους παρευρισκομένους σε άλλες περασμένες εποχές.    

Αρχίζοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του τοπικού πολιτιστικού Συλλόγου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους  και τους ευχήθηκε καλή διασκέδαση. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον ιδρυτή και υπεύθυνο του ¨ΧΟΡΩΔΕΙΟΥ¨ και τους συνεργάτες του για το γεγονός ότι έκαναν δεχτή την πρόσκληση να παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους στο χωριό.  Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του Συλλόγου των   Φουρνιωτών  και φίλων Φουρνής.

Οι χορευτές, οι μουσικοί και οι τραγουδιστές του ¨Χορωδείου¨ καταχειροκροτούνταν  από τους παρευρισκομένους  σε όλη την διάρκεια της παράστασης, θυμίζοντας  τους  τις παραδοσιακές εκείνες μορφές μουσικής και χορού ,που τείνουν να εξαφανιστούν. Τους χορούς και τα τραγούδια που ζούν ακόμα σε ορισμένα χωριά και διατηρούν στοιχεία γνησιότητας και αυθεντικότητας της παράδοσης μας.
Τους  έκαναν να ξαναζήσουν  τις περασμένες εκείνες εποχές, τότε που η λύρα και το βιολί δεν ήταν βιοποριστικό επάγγελμα αλλά τρόπος ζωής και οι χοροί  δεν είχαν την ομοιομορφία των τουριστικών φολκλόρ αλλά ήταν τρόπος διασκέδασης και γλεντιού.
Στο τέλος της παράστασης ένας πλούσιος μπουφές με αρκετά εδέσματα και ποτά περίμενε τους επισκέπτες τα περισσότερα των οποίων φτιάχτηκαν από νοικοκυρές του χωριού.
Εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τα μέλη του Δ.Σ. του  Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» που οργάνωσαν  και συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, τις νοικοκυρές του χωριού που έφτιαξαν τα ωραία εδέσματα και όλους όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Τέλος ,ιδιαίτερα και από καρδιάς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον ιδρυτή και υπεύθυνο του διδασκαλείου ¨ ΧΟΡΩΔΕΙΟΝ ¨και τους συνεργάτες τους για τις μοναδικές και ευχάριστες στιγμές που μας χάρισαν. Επίσης το μέλος του ¨χορωδείου ¨χωριανό μας Μανώλη Φιορέτζη ,που έδωσε την ιδέα και συνέβαλε στην πραγματοποίηση της”.
                                                                 Πολιτιστικός Σύλλογος Φουρνής
Μ.Φ.