in

“Χοροί και τραγούδια από τη Ρωσία” στον Άγιο Νικόλαο

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

“Χοροί και τραγούδια από τη Ρωσία” Μουσικοχορευτική εκδήλωση από το λαογραφικό συγκρότημα «Lubo Milo» – Παρουσιάζει ο Γιώργος Σατσίδης
MIRUM Group of Companies
Λίμνη Αγίου Νικολάου / Ώρα 21.00 / Είσοδος: Ελεύθερη
 
Το συγκρότημα λαογραφικού τραγουδιού “Lubo Milo” διοργανώθηκε το 2014 στη Μόσχα. Είναι μια επαγγελματική δημιουργική ομάδα που αποτελείται από ταλαντούχους μουσικούς και τραγουδιστές, είναι απόφοιτοι από τις κορυφαίες μουσικές σχολές της Μόσχας. Κατά τη διάρκεια της ύπαρξής της, η ομάδα έχει δείξει την αξία τους τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό (Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Γαλλία, Λετονία, Λίβανο, Σερβία, Κορέα και άλλες χώρες).
Το συγκρότημα είναι ενεργό και δημιουργικό σε κάθε δραστηριότητα του, τραγουδά σε εκδηλώσεις της πόλης, φεστιβάλ, διαγωνισμούς, λαμβάνει μέρος στα γυρίσματα στην τηλεόραση. Το 2017, το Υπουργείο Πολιτισμού της Μόσχας έχει απονέμει στο συγκρότημα τον τίτλο του “Κορυφαίου δημιουργικού συγκροτήματος”.
Το συγκρότημα διακρίνεται για την καλλιτεχνία, τα επαγγελματικά φωνητικά και την εκτέλεση, τα φωτεινά κοστούμια, την ποικιλία των προγραμμάτων και το ευρύ του ρεπερτόριο. Η ομάδα δεν είναι μόνο παραδοσιακή, αλλά προσθέτει και στοιχεία μοντερνισμού στο λαϊκό τραγούδι. Στο συγκρότημα οι μουσικοί έχουνε ακορντεόν, μπαλαλάικα και ομάδα φωνητικών. Το ρεπερτόριο του συγκροτήματος περιλαμβάνει ρωσική λαϊκή μουσική, μουσική των Κοζάκων και πρωτότυπα τραγούδια.
Η επικεφαλής της ομάδας κα Ekaterina Brinchugova, είναι νικήτρια σε πολλούς διαγωνισμούς στην Ρωσία αλλά και διεθνώς. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας του Gnessin, στην οποία απονεμήθηκε το Δίπλωμα του Υπουργείου Παιδείας της Ρωσίας, και το μετάλλιο “Ελπίδα της Ρωσίας”.