in

Χειροπέδες σε 60χρονη με… «αδυναμία» στα τυροκομικά στο Λασίθι

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών νομού Λασιθίου οδηγείται το πρωί 60χρονη κάτοικος Αθηνών, η οποία συνελήφθη στις 10 το πρωί της Τρίτης στο σούπερ μάρκετ SYNKA, έχοντας επιχειρήσει να αφαιρέσει από το Τυροκομείο, χωρίς να περάσει από το ταμείο, γραβιέρες και μυζήθρες αξίας άνω των 300 ευρώ.
Η ώρα ήταν 10 το πρωί όταν η 60χρονη, κρατώντας μία δερμάτινη τσάντα στον ώμο της, μπήκε στο σούπερ μάρκετ, πήρε ένα πλαστικό καλαθάκι, στο οποίο έβαλε αρκετά κομμάτια τυποποιημένης γραβιέρας, μυζήθρες και κρέμες γάλακτος, τα οποία μετέφερε σιγά – σιγά στη δερμάτινη τσάντα την οποία κρατούσε και υποκρινόμενη ότι μιλάει στο κινητό της τηλέφωνο πέρασε πίσω από τα ταμεία και κινήθηκε προς την κυλιόμενη σκάλα της εξόδου.
Σύμφωνα με το neakriti.gr την αντιλήφθηκε ένας υπάλληλος του SYNKA, φώναξε τον διευθυντή του καταστήματος Γιάννη Αλεξάκη και μαζί έτρεξαν για να την προλάβουν πριν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό της, στο οποίο την περίμενε στη θέση του οδηγού ο σύζυγός της.
Και εκείνη και ο σύζυγός της, αντέδρασαν βίαια, πέταξαν τα κλοπιμαία κάτω από ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα βάζοντας άγριο καυγά με τους υπαλλήλους του Σούπερ Μάρκετ.
Ενώ επιχειρούσαν να διαφύγουν με το αυτοκίνητό τους, πελάτες του Σ.Μ., τους σταμάτησαν, κάλεσαν την αστυνομία, η οποία τους συνέλαβε και τους οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας.
Η 60χρονη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα το πρωί της Τετάρτης, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα την στείλει να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία ή αν θα της ορίσει τακτική δικάσιμο.
Για συνέργεια κατηγορείται επίσης και ο σύζυγός της.