in

Χειροπέδες σε 37χρονο για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Αναλυτικά
Ολοκληρώθηκε σήμερα (12.07.2017) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ρεθύμνης, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν εξακόσια τρία (603) δενδρύλλια.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων και ενεργειών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης.
Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης.
Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε περιοχή του παραπάνω Δήμου, μια φυτεία, όπου καλλιεργούντο επιμελώς εξακόσια τρία (603) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση του χώρου της φυτείας.
Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης προέκυψε ότι, στην καλλιέργεια της συγκεκριμένης φυτείας εμπλέκεται ο 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ αναζητείται για την ίδια υπόθεση ακόμα ένα άτομο.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.