in , ,

Χατζηδάκης: Έρχεται νέα, ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών και στη ΔΕΗ

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για χρέη προς τη ΔΕΗ προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι να μπορεί να έχει κανείς πλήρη εικόνα για το ποιες ρυθμίσεις μπορεί να κάνει και για τον σκοπό αυτόν θα υπάρξει υποστήριξη του συστήματος από τα καταστήματα της ΔΕΗ.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Χατζηδάκης, δεν θα αυξηθούν οι δόσεις εξόφλησης, ωστόσο θα μειωθεί και θα εξορθολογιστεί η προκαταβολή 40%.

Σε ό,τι αφορά τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, τα μισά χρωστούμενα στη ΔΕΗ τα οφείλουν 60.000 συμπολίτες μας. Τόνισε ότι ναι μεν θα υπάρξει ευνοϊκότερο πλαίσιο, αλλά «δεν θα χαριστούμε σε αυτούς που έχουν και παριστάνουν πως δεν έχουν. Δεν θα πρέπει να περιμένουν καμία ανοχή».

Όπως σημείωσε ο υπουργός, η ΔΕΗ έχει δώσει εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για 30.000 αποκοπές, ενώ τόνισε ότι θα μπει ένα τέλος στον «ενεργειακό τουρισμό», δηλ. στο φαινόμενο που ανθεί τα τελευταία χρόνια με καταναλωτές που φεύγουν από τη ΔΕΗ για να πάνε σε άλλον πάροχο αφήνοντας πίσω τους χρέη, στη συνέχεια φεύγουν από τον νέο πάροχο, αφήνοντας νέα φέσια κ.ο.κ. «Πρώτα θα ξεχρεώνεις τον έναν πάροχο και μετά πας στον άλλον» είπε ο υπουργός.

ΗΠΑ: Πατέρας ανήλικης influencer σε απόγνωση! (pics)