in

Χαριτάκης: Δεν είναι έτοιμες οι επιχειρήσεις να στηρίξουν το click away, αναγκαία η δημιουργία e-shop [VIDEO]

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου μίλησε για τη νέα μόδα στις αγορές των καταναλωτών…

Στην κάμερα του fonien.gr μίλησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, Θωμάς Χαριτάκης για την…μόδα του click away στον Άγιο Νικόλαο.
Ο ίδιος έδωσε την είδηση πως την Δευτέρα υπήρξε τηλεδιάσκεψη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με τη συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος έδωσε δίκιο στους εμπόρους για τα παράπονά τους, όμως αυτή τη στιγμή πρώτο μέλημα είναι η δημόσια υγεία.
Η συζήτηση πήγε και σε περιφερειακό επίπεδο, με τον Υπουργό Ανάπτυξης να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για άνοιγμα καταστημάτων στην Κρήτη, αν οι επιδημιολογικοί αριθμοί το επιτρέψουν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αγορά στον Άγιο Νικόλαο κινείται σε χαμηλά επίπεδα αν και υπάρχει ενδιαφέρον από τους καταναλωτές, κάτι στο οποίο βοηθάει και ο καιρός που κρυώνει και οι ανάγκες για αγορές χειμερινών ενδυμάτων και υποδημάτων κρίνεται απαραίτητη.
Για τη συνέχεια δήλωσε: “Είμαστε αισιόδοξοι και ευχόμαστε τα καταστήματα από το νέο έτος να ανοίξουν μόνιμα και να μην υπάρχει το σύστημα…ακορντεόν”.
Τέλος, τόνισε πως η ανάγκη για εκσυγχρονισμό και δημιουργία e-shop στα καταστήματα της πόληςείναι πλέον απαραίτητη, αφού η νέα γενιά είναι πλέον εξοικειωμένη με διαδικτυακές αγορές, κάτι στο οποίο το ίδιο το κράτος θα στηρίξει με επιχορηγήσεις.
Δείτε παρακάτω το βίντεο:


Ν.Μ.