in , , , ,

Χαριτάκης για ΟΑΕΕ Ιεράπετρας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης υπέβαλε υπόμνημα στον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση για το θέμα του πιθανού κλεισίματος του καταστήματος του ΟΑΕΕ στην Ιεράπετρα.

 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του υπομνήματος:


Άγιος Νικόλαος 2/5/2014

Κε Υπουργέ, πρόσφατα πληροφορηθήκαμε μέσω τοπικού τύπου ότι έχουν ξεκινήσει διαδικασίες προκειμένου το τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΕ στην Ιεράπετρα να κλείσει. Δυστυχώς για μια φορά ακόμα ερχόμαστε στη δυσάρεστη θέση να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα όπως κάναμε και στο παρελθόν με το κατάστημα του ΙΚΑ Αγίου Νικολάου.

Το κατάστημα του ΟΑΕΕ Ιεράπετρας εξυπηρετεί πραγματικές ανάγκες 3.500 ασφαλισμένων μελών μας και προσφέρει ουσιαστικό έργο. Αν υπάρχει απόφαση να κλείσει το γραφείο του ΟΑΕΕ στην Ιεράπετρα αυτή θα πρέπει να ανακληθεί. Η μείωση του λειτουργικού κόστους των υπηρεσιών του ΟΑΕΕ δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος των επιχειρηματιών.

Είναι κοντόφθαλμο να νομίζει κάποιος, ότι κλείνοντας ένα γραφείο του ΟΑΕΕ σε μια πόλη σαν την Ιεράπετρα, κερδίζει κάτι. Κανείς δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψη το χαμένο χρόνο και χρήμα από τις μετακινήσεις που θα απαιτούνταν από τους επιχειρηματίες σε άλλες πόλεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Η απόφαση αυτή αν έχει ληφθεί πρέπει να ανακληθεί άμεσα και να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του το γραφείο του ΟΑΕΕ έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι επιχειρηματίες της Ιεράπετρας χωρίς περιττές μετακινήσεις και χάσιμο χρόνου.

Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και της κοινωνίας γενικότερα.

Ο Πρόεδρος

Θωμάς Χαριτάκης