in ,

Χαμηλότερο αφορολόγητο για όλους ζητούν οι Θεσμοί

Την κατάργηση του σημερινού τρόπου παροχής του αφορολόγητου ορίου μέσω έκπτωσης φόρου και την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος της παροχής ενός χαμηλότερου μεν, αλλά ενιαίου αφορολόγητου ορίου για όλους, ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ελληνική πλευρά, οι Θεσμοί, κατά τη σημερινή συνάντησή τους με το οικονομικό επιτελείο.
Στην πράξη, αυτό που θέλουν οι Θεσμοί είναι να καταργηθεί η έκπτωση φόρου έως 2.100 ευρώ που δίνεται, σήμερα, σε μισθωτούς και συνταξιούχους και οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο έως 9.500 ευρώ και την αντικατάστασή του από ένα ενιαίο αφορολόγητο όριο το οποίο θα είναι χαμηλότερο, δηλαδή πιθανόν στα επίπεδα μεταξύ 5.000 – 8.000 ευρώ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά δεν εμφανίσθηκε αρνητική σε επίπεδο αρχής σε αυτήν την αλλαγή και επιφυλάχθηκε να τη μελετήσει και να τη διαπραγματευθεί τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους Θεσμούς.
Όπως σημειώνει πηγή κοντά στη διαπραγμάτευση, οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν άδικο ότι ακόμη και για κάποιον που έχει ένα υψηλό εισόδημα, δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ αφορολόγητου ορίου, υποστηρίζοντας ότι αυτό προκαλεί υπέρμετρη επιβάρυνση στα υψηλά εισοδήματα.
capital.gr