in

Χάκερς παραβίασαν 3 δισ. λογαριασμούς της Yahoo!

Περίπου τρία δισεκατομμύρια λογαριασμοί (δηλαδή περίπου οι μισοί άνθρωποι στον πλανήτη) «χακαρίστηκαν» τελικά στην μεγάλη «επίθεση» που δέχτηκε η Yahoo το 2013, όπως παραδέχτηκε η ίδια η εταιρεία. Ουσιαστικά δηλαδή η Yahoo έκανε γνωστό πως όλοι οι λογαριασμοί e-mail που υπήρξαν τότε, έπεσαν στα «χέρια» των χάκερς.
Η Yahoo υποστήριζε μέχρι τώρα πως περίπου ένα δισεκατομμύριο λογαριασμοί είχαν χακαριστεί, που ούτως ή άλλως ήταν ένας πολύ μεγάλος αριθμός. Τώρα όμως λέει πως ο αριθμός είναι ακόμα μεγαλύτερος.
Οι πληροφορίες που κλάπηκαν για το κάθε πρόσωπο που χρησιμοποιεί λογαριασμό yahoo είναι πολύ προσωπικές και περιλαμβάνουν τα username, τους κωδικούς, τους τηλεφωνικούς τους αριθμούς, αλλά και τις ημερομηνίες γεννήσεως. Οι ειδικοί είχαν ήδη προειδοποιήσει πως θα έπρεπε η yahoo να έχει υποθέσει πως όλες αυτές οι πληροφορίες είχαν διαρρεύσει και να προσπαθήσει, έστω και ετεροχρονισμένα, να τις προστατέψει.
Η μητρική εταιρία της Yahoo, η Verizon ανακοίνωσε πως επανεξέτασαν τον αριθμό των λογαριασμών, αφού έλαβαν πληροφορίες εκτός της εταιρίας.
Νωρίτερα φέτος το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε δύο Ρώσους για τις Ιντερνετικές επιθέσεις στην Yahoo που τους επέτρεψαν να κλέψουν πληροφορίες
 reader.gr
Back to Top
close

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπo μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

How to disable? Refresh

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. %privacy_policy%

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Hide picture