in

Φωτιά στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” με προορισμό την Κρήτη [PICS]

Φωτιά ξέσπασε στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της ΑΝΕΚ LINES, λίγα λεπτά μετά τις 12 το βράδυ, το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά προς τα Χανιά και στο οποίο επιβαίνουν 875 επιβάτες και 141 μέλη του πληρώματος.

Φωτογραφία μέσα από το φλεγόμενο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος
Φωτογραφία μέσα από το φλεγόμενο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος  PIRAEUSPRESS.GR

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε στο γκαράζ και συγκεκριμένα σε φορτηγό, ενώ ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί στα επάνω καταστώματα. Το πλοίο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά βρισκόταν 8 ναυτικά μίλια από το νησάκι του Αγίου Γεωργίου.
Το πλήρωμα έχει ενημερώσει τους επιβάτες πως δεν υπάρχει κίνδυνος, ωστόσο λόγω του καπνού μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.
Η φωτιά κατά δήλωση του πλοιάρχου έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ ήδη δίπλα στο πλοίο πλέει το “Blue Horizon”. Επίσης οκτώ σκάφη του Λιμενικού σπεύδουν για βοήθεια.

Φωτογραφία μέσα από το φλεγόμενο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος
Φωτογραφία μέσα από το φλεγόμενο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος  PIRAEUSPRESS.GR

Επιβάτης ανέφερε στο NEWS 24/7 πως στο πλοίο επικρατεί ηρεμία, ενώ δεν δόθηκε καν εντολή να φορέσουν σωσίβια. Μόνο κάποιοι επιβάτες στο ξεκίνημα της φωτιά έσπευσαν να τα φορέσουν από μόνοι τους.
Το πλοίο όπως αναφέρει το ΥΕΝ, επιστρέφει στο λιμάνι του Πειραιά.
Σημείωση fonien.gr: Αρκετά πλοία που έπλεαν στην περιοχή ειδοποιήθηκαν και βρίσκονται γύρω από το Ελευθέριος Βενιζέλος για κάθε ενδεχόμενο.

Φωτογραφία από το πλοίο της γραμμής των Μινωικών που έσπευσε στο σημείο

ΠΗΓΗ: news247.gr