in , , , , , ,

«Φτου ξελευτερία 3». Ένα μικρό πολιτιστικό φεστιβάλ στο 2ο Δημοτικό Νεάπολης

Το «τελευταίο κουδούνι» για τα δημοτικά σχολεία πλησιάζει. Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Νεάπολης -όπως όλοι- περιμένουν τις διακοπές, το παιχνίδι και την ανεμελιά. Αλλά θέλουν και οι μέρες στη λήξη της σχολικής χρονιάς να είναι από τις πιο δημιουργικές. Συμβάλουν δε τα μέγιστα σε αυτή την κατεύθυνση και οι δάσκαλοι και η διεύθυνση του σχολείου, αλλά και οι γονείς.
«Το “Φτου” ξελευτερία ξεκίνησε το 2014 σαν μια γιορτή λήξης του σχολικού έτους και τελικά φτάσαμε στο “Φτου ξελευτερία 3”. Για το σχολείο μας έχει πάρει χαρακτηριστικά ενός μικρού πολιτιστικού φεστιβάλ στην πόλη μας», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί.
Φέτος το “Φτου ξελευτερία 3” θα ξεκινήσει την Πέμπτη 9 Ιουνίου με βραδιά αφιερωμένη στον Σαίξπηρ. Περιλαμβάνει το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» σε έμμετρη διασκευή, από τους μαθητές της Β΄ τάξης και το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», διασκευασμένο σε κωμωδία, από τους μαθητές του τμήματος Ε2΄.
Η Δευτέρα 13 Ιουνίου θα είναι αφιερωμένη στους μαθητές της Στ΄ τάξης. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το «Σεργιάνι στην Ελλάδα», ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του σχολείου. Τη σκυτάλη θα πάρει το Ολοήμερο Τμήμα, με «Όνειρα στο κύμα», μουσική και τραγούδια.
Τέλος, η σχολική κοινότητα θα αποχαιρετίσει τα οσονούπω γυμνασιόπαιδα με «Ένα κουτί γεμάτο αναμνήσεις», δρώμενο που ετοίμασαν οι μαθητές της Στ΄ τάξης.
30 5 16 2o δημοτικο
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ