in

Φρίκη στο Έσεξ: Κινέζοι οι 39 νεκροί στο φορτηγό – ψυγείο


Οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί σε κοντέινερ φορτηγού στο Εσεξ ήταν Κινέζοι, μετέδωσε το δίκτυο ITV.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί στο κοντέινερ ενός φορτηγού κοντά στο Λονδίνο ήταν Κινέζοι, ανέφερε σε ένα τουίτ η Global Times.
Η εφημερίδα, την οποία εκδίδει η Λαϊκή Ημερησία, επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ανέφερε πως το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε στην εφημερίδα πως «δεν μπορεί να μεταδοθεί τίποτα τώρα».
Επίσης και η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε πως οι νεκροί που βρέθηκαν στο φορτηγό ήταν Κινέζοι ενώ εφόδους σε δύο περιοχές στη Βόρεια Ιρλανδία έκαναν τη νύχτα αστυνομικοί σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία αλλά και ανθρώπους που εμπλέκονται στο περιστατικό. Οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τις σορούς που βρέθηκαν στο βιομηχανικό πάρκο του Έσεξ, 32 χιλιόμετρα ανατολικά του Λονδίνου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, οι έφοδοι της βρετανικής αστυνομίας οδήγησαν στη σύλληψη του 25χρονου Μο Ρόμπινσον, ο οποίος φέρεται ως ο οδηγός του «φορτηγού της φρίκης». Ανακρίνεται από τις βρετανικές Αρχές ως ύποπτος για τη μαζική δολοφονία 38 ενήλικων ατόμων κι ενός εφήβου.
Συγχρόνως, οι αστυνομικοί διεξάγουν παράλληλη έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πίσω από το έγκλημα βρίσκονται κυκλώματα σωματεμπορίας.
Τα θύματα πέθαναν από το υπερβολικό ψύχος, καθώς μέσα στο φορτηγό-ψυγείο επικρατούσαν θερμοκρασίες πολύ κοντά στους -25 βαθμούς Κελσίου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής Ένωσης Οδικών Μεταφορών (RHA) Ρίτσαρντ Μπέρνετ δήλωσε ότι το κοντέινερ όπου εντοπίστηκαν τα 39 πτώματα, πρέπει να ήταν φορτηγό – ψυγείο.
«Η θερμοκρασία μπορεί να είναι τόσο χαμηλή που να φθάνει τους -25C όταν μεταφέρονται κατεψυγμένα προϊόντα αλλά και να προκαλέσει αρκετά γρήγορα τον θάνατο ανθρώπων», ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα «Mirror» και πρόσθεσε:
«Εάν το ψυγείο λειτουργεί, είναι απίστευτα κρύα… Το μόνο μέρος για να πάει κανείς στην τουαλέτα είναι στο πίσω μέρος του φορτηγού. Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι, εάν οι άνθρωποι ήταν εκεί μέσα για ημέρες, τότε θα υπάρχουν κόπρανα, ούρα… ».
 
 
Φωτό: Reuters