in , , , ,

Υπόθεση όλων το γλέντι της Νεάπολης

«Δεν θα κάνουμε τίποτα, αν δεν αποφασίσουμε όλοι μαζί», τονίζει ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός αναφερόμενος στην παραμονή του Δεκαπενταύγουστου και στις εκδηλώσεις με επίκεντρο τη Μεγάλη Παναγία στη Νεάπολη.
Κατόπιν της πρώτης κουβέντας του Δημάρχου και του Σεβ. Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου -για την φυσιογνωμία της βραδιάς και το πανηγύρι, η εικόνα του οποίου, λίγο πιο πάνω και έξω από τον ιερό μητροπολιτικό ναό, δεν είναι η αρμόζουσα- αρκετοί επαγγελματίες και όχι μόνον εξέφρασαν την ανησυχία τους στην ΑΝΑΤΟΛΗ.
«Η ανησυχία αυτή και ο προβληματισμός υπάρχει όντως σε αρκετό κόσμο. Ο Σύλλογος για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα θα κληθεί να λάβει απόφαση με μια διευρυμένη σε συμμετοχή γενική συνέλευση», αναφέρει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεάπολης κ. Σταύρος Τζώρτζης.
Πάντως η στήλη έχει καταγράψει προβληματισμούς από την περιοχή της Νεάπολης για τυχόν αποφάσεις που θα αφορούν αυτό το πολύ σοβαρό γεγονός για όλη την ευρύτερη κοινωνία σε επίπεδο κοινωνικό, αθλητικό, τουριστικό και βέβαια οικονομικό.
«Είναι γεγονός ότι την παραμονή της Παναγίας ο κόσμος που έρχεται στη Νεάπολη ξεπερνά σε αριθμό κάθε άλλη εκδήλωση. Αν αλλάξει η μορφή της φιλοξενίας, της υποδοχής και της ψυχαγωγίας των χιλιάδων προσκυνητών πώς θα τονωθεί η πόλη και η τοπική της οικονομία;»
«Δύο μέρες τον χρόνο είναι αυτές που η Νεάπολη είναι η πόλη αναφοράς για την γιορτή της Μεγαλόχαρης, ας ελπίζουμε να μην χρειαστεί να αλλοιωθεί αυτή η εικόνα».
Είναι μερικές από τις απόψεις που μας μεταφέρθηκαν.
Πάντως, όπως και αν έχει ο ίδιος, ο Δήμαρχος διαβεβαιώνει ότι η όποια εξέλιξη θα προκύψει μέσα από συνεργασία με την Εκκλησία και την τοπική κοινωνία.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ