in

Υπόθεση Γαργαδόρου: Το κείμενο που κατατέθηκε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 28.02.2018

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου
Μετά και τη μεγάλη συγκέντρωση την 26η Φεβρουαρίου 2018 στην παραλία του Γαργαδώρου, θα θέλαμε να θέσουμε τα εξής ζητήματα στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο:
1) Γιατί δεν έχει οριστεί επιβλέπων μηχανικός όπως ορίζεται σύμφωνα με το νόμο 2971/2001
2) Γιατί η αρχαιολογική υπηρεσία δεν ειδοποιήθηκε τουλάχιστον 35 μέρες πριν από την έναρξη των εργασιών, όπως προβλέπεται
3) Τι θα γίνει με τις υπερβάσεις που υπάρχουν στη μελέτη και κυρίως το μόλο που έχει δημιουργηθεί για την εκτέλεση του έργου, καθώς και την απόσταση αυτού από την περιοχή που υπάρχουν οι σπηλιές για τις φωλιές των φωκών
Διαβάστε επίσης: Παρέμβαση των πολιτών στο Δημοτικό συμβούλιο για τον Γαργαδόρο [VIDEO – PICS]
Ως επιτροπή προτείνουμε:
1) Να τοποθετηθεί άμμος θαλάσσης αντί για το αμμοχάλικο που προβλέπει η αρχική μελέτη
2) Να αφαιρεθεί το πρόσθετο μπάζωμα, παλιό και νέο, στη νότια πλευρά της παραλίας που προέκυψε από τα έργα
3) Στη νέα παραλία που θα προκύψει από το νέο έργο, να απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση αυτής για λόγους αναψυχής και εστίασης (π.χ θαλάσσια σπορ, ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών και ξαπλωστρών)
4) Την αποτύπωση του βυθού όλης της παραλιακής ζώνης, μέχρι και τον Αλμυρό, ώστε να μπορεί να γίνει σωστή παρακολούθηση τυχόν μελλοντικών προβλημάτων και την άμεση αποκατάστασή τους από τον υπέυθυνο του έργου.
Επίσης ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα και με την πρόσφατη τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού που αναφέρει ότι: “Ο Δήμος Αγίου Νικολάου και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος, έχει καταγγείλει αντίστοιχη περιπτωση που μπαζωθηκαν 2,5 στρεμματα θαλάσσης αυθαίρετα και χωρίς μελέτη στον κόλπο της Ελούντας. Κοινό μέλημα όλων είναι η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των ακτών του Δήμου, καθώς αποτελεί ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του. Όλοι μαζί λοιπόν θα πρέπει να παρακολουθήσουμε την σωστή υλοποίηση του έργου”
1) Αν συμφωνεί ότι υπάρχουν ελλείψεις στις μελέτες και αν δέχεται τις παραπάνω προτάσεις μας,
2) Αν συμφωνεί να ελεγχθεί η σωστή υλοποίηση και η περαιτέρω νομιμότητα του έργου
3) Αν ναι, πως μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να συνδράμει στην προσπάθειά αυτή με τη βοήθεια και της νομικής υπηρεσίας του Δήμου.
Η παραλία του Γαργαδώρου αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του αστικού ιστού του Δήμου Αγίου Νικολάου. Είναι ένα σημείο αναφοράς της Ιστορίας του Αγίου Νικολάου. Προστατέψτε τον Δημόσιο χαρακτήρα, την πανίδα, τη χλωρίδα, το φυσικό ανάγλυφο και την τελευταία ελεύθερη και ομορφότερη ακτή του Αγίου Νικολάου.
Επιτροπή πρωτοβουλίας πολιτών για την προστασία των παραλιών