in , , , , ,

Υποτιμά την νοημοσύνη την δική μας και όλων των δημοτών ο κ. Ζερβος;

Επιστολή των ιδιοκτητών του κτιρίου ΜΑΓΔΑ.

 

«Δήμαρχος εν ομηρεία» δηλώνει ο Αντώνης Ζερβός .

 

Η Περιφέρεια τον εμποδίζει να πραγματοποιήσει τα μεγαλεπίβολα σχέδιά του! Εδώ γελάμε! Αν νομίζετε ότι η περιφέρεια σας αδικεί, κύριε Δήμαρχε, καταφύγετε στην ειδική επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 ΔΚΚ στο Ηράκλειο. Δεν είστε όμηρος της Περιφέρειας αλλά όμηρος της νομιμότητας.

Αλλά ας δούμε τα πράγματα περιληπτικά από την αρχή. Από το Σεπτέμβριο του 2015 ονειρεύεται ο κύριος Ζερβός να πάει τον Δήμο στο κτίριο του ΟΤΕ στον Ξηρόκαμπο, γιατί θεωρεί τέλεια την επιλογή αυτή για το συμφέρον της πόλης. Ο βασικός βέβαια λόγος κατ’ αυτόν είναι ότι η πόλη αποσυμφορείται από τον όγκο των οχημάτων, απελευθερώνεται το πάρκινγκ του ελαιώνα, «μαντρώνει» τους υπαλλήλους για να μην γυρίζουν στην πόλη και γενικά πιστεύει ότι ο κόσμος θα εξυπηρετείται καλύτερα.

Πλανάται πλάνην οικτρά γιατί: α) αυτοί που διαθέτουν αυτοκίνητο θα βγουν από την πόλη αλλά θα ξαναμπούν είτε για να παρκάρουν είτε για να εξυπηρετηθούν στις άλλες υπηρεσίες που είναι στο κέντρο είτε για να ψωνίσουν, που σημαίνει μεγαλύτερη κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης αλλά και στην ευαίσθητη περιοχή των Γυμνασίων – Λυκείων, β) αυτοί που δεν έχουν αυτοκίνητο είτε θα πάρουν λεωφορείο του ΚΤΕΛ, είτε ταξί, που σημαίνει ταλαιπωρία και κόστος.

Σε ποια πόλη του κόσμου είδε ο κύριος Ζερβός το διοικητικό κέντρο να είναι εκτός πόλης; Παγκόσμια πρωτοτυπία!

Επίσης ισχυρίζεται ότι αποτελούσε επιθυμία των υπαλλήλων του Δήμου από παλιά να φύγουν από το ξενοδοχείο ΜΑΓΔΑ. Αλλά οι υπάλληλοι δεν γνωρίζουν σε τι κτίριο σκοπεύει ο κύριος Ζερβός να τους μεταφέρει τώρα…

 

Το κτίριο στο οποίο επιθυμεί διακαώς να μεταφέρει της υπηρεσίες του Δήμου είναι ΑΠΟΘΗΚΗ (σύμφωνα με την 136/1991 άδεια οικοδομής), για την διαμόρφωση της οποίας ο ΟΤΕ θα βάλει ελάχιστα χρήματα και ο Δήμος πολλαπλάσια. Ερώτημα επίσης αποτελεί κατά πόσο θα είναι νόμιμη μία τέτοια μίσθωση και κατά πόσο είναι δυνατή η αλλαγή χρήσης σε γραφεία και η σχετική τακτοποίηση.

Θα πάει τον κόσμο και τους υπαλλήλους σε κτίριο με συνολική επιφάνεια σκεπής άνω των 600 τ.μ. κατασκευασμένης από αμιαντοτσιμέντο, υλικό καρκινογόνο και απαγορευμένο στην Ευρώπη από το 2005. Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο υλικό είναι 25 ετών και φθαρμένο, γεγονός που το καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνο και η αφαίρεσή του απαιτεί ειδική διαδικασία. Προφανώς πρέπει να αφαιρεθεί και γι’ αυτό και το κόστος, όπως αναφέραμε παραπάνω, που θα επωμιστεί ο δήμος για την μετεγκατάστασή του είναι τεράστιο. Το υλικό αυτό έχει αφαιρεθεί από τα σχολεία από τον ίδιο τον Δήμο και τώρα επιθυμεί να το φορτώσει στους υπαλλήλους και στους πολίτες που θα έρχονται σε επαφή με τις υπηρεσίες…

17-10-16-marua-2

Η βιασύνη και η προχειρότητα είναι τόσο μεγάλες που δεν συντάχθηκε καν οικονομοτεχνική μελέτη για τα έξοδα μετεγκατάστασης και διαμόρφωσης του κτιρίου. Επίσης το μηνιαίο κόστος μίσθωσης του κτιρίου του ΟΤΕ είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση το σημερινό. Γι’ αυτό και ο κύριος Ζερβός στο άρθρο 15 της διακήρυξης, την οποία αλλοίωσε αφαιρώντας τη λέξη «περίπου» από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πράγμα που έχει ποινικές συνέπειες, φρόντισε να γράφει: «ο μισθωτής (δηλαδή ο Δήμος) θα δύναται με έξοδά του χωρίς άδεια του εκμισθωτή … να προβεί στις αναγκαίες τροποποιήσεις του μισθίου για τις ανάγκες λειτουργίας του εκδίδοντας τις κατά νόμο απαραίτητες εγκρίσεις» ΑΝΤΙ να απαιτήσει να παραδοθεί το κτίριο από τον εκμισθωτή με το κλειδί στο χέρι.

Αυτά δεν τα ξέρει ο κύριος Ζερβός, που νοιάζεται δήθεν για το συμφέρον του Δήμου και προχωρεί σε νέα διακήρυξη με στόχο πάλι να μεταφερθεί ο Δήμος στον ΟΤΕ;

2016-10-17-21-45-17-1

Απάντηση: Τα πράγματα είναι απλά. Ο κύριος Ζερβός μάχεται μετά μανίας να μεταφερθεί ο Δήμος στο κτίριο του ΟΤΕ γιατί διαθέτει οικόπεδο εμβαδού 2.588,86 τ.μ με πρόσοψη στον παράλληλο δρόμο κάτω από τον ΟΤΕ, όπως φαίνεται στο σχεδιάγραμμα που καταθέτουμε. Ανάμεσα στο κτίριο του ΟΤΕ και στον δρόμο αυτό παρεμβάλλεται στενή λωρίδα γης πλάτους 20 περίπου μέτρων. Αυτήν πρόκειται να νοικιάσει ή να αγοράσει τμήμα της, καθιστώντας διαμπερές τον χώρο πάρκινγκ του ΟΤΕ, όπως δήλωσε στην Ανατολή. Έτσι το οικόπεδό του θα αξιοποιηθεί τα μέγιστα αφού θα είναι απέναντι από τον Δήμο και ο κόσμος θα πηγαινοέρχεται. Αυτό είναι το σχέδιό του πριν λήξει η θητεία του.

Χρησιμοποίησε πλειοψηφία στην επιτροπή καταλληλόλητας με υποτακτικούς και προσπάθησε να ξεγελάσει την περιφέρεια: α) αποφεύγοντας να στείλει τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να εγκριθεί η επιλογή ΟΤΕ και β) προσπάθησε να παραπλανήσει την Περιφέρεια ισχυριζόμενος ψευδώς ότι το κτίριο του ΟΤΕ έχει ανεγερθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 7 και 8 του ΠΔ 24/31.05.1985, τα οποία όμως αναφέρονται σε ειδικά κτίρια μηχανικών εγκαταστάσεων του ΟΤΕ και όχι στο άρθρο 1 του ίδιου ΠΔ σύμφωνα με το οποίο εκδόθηκε η άδεια ως Αποθήκη. Φυσικά είναι μηχανικός και δεν έπρεπε να κάνει ένα τέτοιο λάθος, διότι όλοι οι έγκριτοι μηχανικοί  που ρωτήθηκαν απάντησαν ότι το κτίριο αυτό αποτελεί αποθήκη και έχει ανεγερθεί σύμφωνα με το άρθρο 1 του παραπάνω ΠΔ.

Είναι αδίστακτος, αφού με όλα αυτά ξαναεπιχειρεί να μεταφέρει τον Δήμο στον ΟΤΕ.
Και κάτι ακόμα: Το 2011 στο φύλλο της Ανατολής της Παρασκευής 12 Αυγούστου εξαπέλυε μύδρους κατά του τότε Δημάρχου κου Κουνενάκη, που σκόπευε να νοικιάσει το Santa Marina στο κέντρο της πόλης, μεγάλο πολυτελές κτίριο, διότι τα λεφτά των πολιτών για το ενοίκιο θα πήγαιναν σε όμορο Δήμο και δεν θα έμεναν στην πόλη σε περίοδο κρίσης τότε. Τώρα, ενώ έχουμε πάλι κρίση, τα χρήματα του ενοικίου πάνε στην Γερμανία (ο ΟΤΕ ανήκει στην Deutsche Telecom σε ποσοστό 90%) και δεν τρέχει τίποτα… Και ο εμπορικός σύλλογος σιωπά… Είναι θέμα ηθικό. Κατά τα άλλα δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του.

Αυτά τα γράψαμε, όχι γιατί ως ιδιοκτήτες του Ξενοδοχείου Μάγδα επιθυμούμε να υποστηρίξουμε ότι το κτίριό μας είναι τέλειο, αλλά επειδή υποτιμά την νοημοσύνη την δική μας και όλων των δημοτών και είναι αδίστακτος μπροστά στο ατομικό του συμφέρον. Ας πάει σε ένα αξιοπρεπές κτίριο και όχι σε ένα κτίριο του οποίου η θέση θα επιφέρει ταλαιπωρία και κόστος και είναι ανθυγιεινό για τους υπαλλήλους και το κοινό. Αν θέλει ο κύριος Ζερβός να αξιοποιήσει το οικόπεδό του ας βρει κάποιον άλλο τρόπο και όχι εις βάρος του λαού του Αγίου Νικολάου.