in ,

Υποσχέσεις και αναμονή μέχρι τέλη Μαρτίου για τα ζητήματα της ΑΣΤΕΚ

Κλιμάκιο του Υπουργείου Τουρισμού αποτελούμενο από τον Διευθυντή Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού Άγγελο Ανδρουλάκη και την Γενική Διευθύντρια Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαριάνθη Ανδρέου, επισκέφθηκε εχθές (6/3) το κτήριο της ΑΣΤΕΚ στον Άγιο Νικόλαο.
Οι ίδιοι ενημερώθηκαν εκ νέου για τα αιτήματα των φοιτητών της Σχολής και για την αναγκαιότητα υλοποίησης αιτημάτων, με κάποια από αυτά να έχουν να κάνουν με την ίδια την διαβίωση των 190 φοιτητών.
Δόθηκαν ξανά υποσχέσεις πως μέχρι τέλη Μάρτη θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο περί αναβάθμισης των ΑΣΤΕ, το οποίο θα υλοποιεί σχεδόν όλα τα αιτήματα των φοιτητών.
Όπως γίνεται κατανοητό οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΚ κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, ενώ παράλληλα έχουν βαρεθεί να ακούν υποσχέσεις για το μέλλον των σπουδών τους.
Το μόνο σίγουρο είναι πως αν δεν υπάρξει κάτι το χειροπιαστό μέχρι τέλη Μαρτίου, οπότε και το υπουργείο θα καταθέσει στη Βουλή το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για την τουριστική εκπαίδευση, τότε οι φοιτητές θα είναι να αναγκασμένοι να προβούν ξανά σε νέες κινητοποιήσεις.
Ν.Μ.