in , , ,

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση Καλού Χωριού, Βρυσών, Χουμεριάκου και Λιμνών

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αγίου Νικολάου και της  εταιρείας ”ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. ” για την ανάπλαση των οικισμών Καλού Χωριού, Βρυσών, Χουμεριάκου και Λιμνών.

Στόχος των αναπλάσεων είναι η βελτίωση των καθημερινών λειτουργιών των ντόπιων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών των χωριών. Επιλέχθηκαν παρεμβάσεις οι οποίες εναρμονίζονται στην αρχιτεκτονική του οικισμού, χωρίς να αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία τους. 
Κύριος σκοπός των έργων είναι η διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων αλλά και η καλύτερη αξιοποίηση του χώρου. Περιλαμβάνουν πλακοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις δημιουργία πεζοδρομίων, ανάπτυξη χώρων πρασίνου, φωτισμό και διαμορφώσεις ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χωριού.
Ο προϋπολογισμός του έργου σύμφωνα με την μελέτη που επέβλεψε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Νικολάου είναι 1.1160.500€ και  χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο των ΟΣΑΠΥ. 
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, επεσήμανε  τη σπουδαιότητα του έργου γι’ αυτή τους οικισμούς  και μεταξύ άλλων ανέφερε: « Η σύμβαση αυτή αφορά τα πέντε από τα εννέα χωριά στα οποία θα προχωρήσουν εργασίες ανάπλασης, σύμφωνα με τις μελέτες που επέβλεψε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου και εκπόνησαν εξωτερικοί συνεργάτες μηχανικοί, αρχιτέκτονες και τοπογράφοι του Δήμου μας, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό. Τα έργα αυτά θα αναβαθμίσουν τον αστικό ιστό των χωριών μας, τα οποία αποκτούν ιδιαίτερη σημασία κυρίως μετά την κρίση.
 Οι παρεμβάσεις είναι κρίσιμες και βελτιώνουν γενικά την λειτουργία και την εμφάνιση των οικισμών.  Ο εργολάβος που έχει αναλάβει είναι έμπειρος, άλλωστε αυτή την περίοδο εκτελεί και άλλα έργα στον Άγιο Νικόλαο, υπάρχει τεχνογνωσία και νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει». 
Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας κ. Χαράλαμπος Αποστολάκης  μας ενημέρωσε ότι ο προγραμματισμός του έργου έχει ξεκινήσει και οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα.
Άγιος Νικόλαος,  16-04-2014
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου