in ,

Τσατάλια τα νεύρα, με το σταγονόμετρο η εξυπηρέτηση και στο νομό.

Ανοικτά, από σήμερα Τετάρτη 1η Ιουλίου, θα είναι περίπου 1.000 τραπεζικά καταστήματα σε όλη τη χώρα, για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες.
 
Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα μπορούν, για να μην ταλαιπωρούνται και τις τρεις ημέρες, να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά συνολικά με τη μία φορά. Αυτό το δικαίωμα της ανάληψης πάνω από το όριο των 60 ευρώ, θα το έχουν μόνον κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.
Στο νομό Λασιθίου τα καταστήματα αυτά είναι:
Eurobank: Αγίου Νικολάου, Σητείας, Ιεράπετρας
Τράπεζα Πειραιώς: Αγίου Νικολάου, Σητείας, Ιεράπετρας
Εθνικής: Αγίου Νικολάου, Σητείας, Ιεράπετρας
Alpha Bank: Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας
Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων: Κατάστημα Ιεράπετρας
Παγκρήτια Τράπεζα: Άγιος Νικόλαος, Σητεία
Με απόφαση που ελήφθη αργά τη νύχτα οι τράπεζες Εθνική, Alpha και Eurobank θα εξυπηρετούν με αλφαβητική σειρά και αυστηρά και μόνο συνταξιούχους. Συγκεκριμένα, σήμερα, Τετάρτη, θα εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που το επώνυμό τους ξεκινά από Α έως Ι, αύριο, Πέμπτη, όσων το επώνυμο ξεκινά από Κ έως Μ και την Παρασκευή από Ν έως Ω.
Μόνο η Τράπεζα Πειραιώς εξυπηρετεί με σειρά προτεραιότητας.
Επειδή η απόφαση ελήφθη αργά το βράδυ, πολλοί από τους συνταξιούχους δεν γνώριζαν ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν με αλφαβητική σειρά, με αποτέλεσμα να γίνεται συνωστισμός έξω από τα υποκαταστήματα Και σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν τηρείται το μέτρο αυτο.
 
Διευκρινίζεται ότι θα γίνονται συναλλαγές μόνο για τους συνταξιούχους.