in , ,

Τσίπρας και βουλευτές που θα ψηφίσουν είναι ανεπιθύμητοι στην Κρήτη

Ανεπιθύμητοι θα είναι από αγρότες, κτηνοτρόφους και εργαζόμενους οι βουλευτές της Κρήτης, αν ψηφίσουν τα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα.
Σαράντα ένας φορείς -ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, γεωργικοί σύλλογοι και κτηνοτροφικά σωματεία- από την Κρήτη και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου έδωσαν το «παρών» στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στην Αθήνα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα των αγροτών και κτηνοτρόφων – το φορολογικό και το ασφαλιστικό κυριάρχησαν.
Την ίδια δε στιγμή τόσο ο υπουργός όσο και τα στελέχη του υπουργείου εκφράζονταν με μια επιθετικότητα, ειρωνεία και απαξίωση για τους Κρητικούς παραγωγούς, με πολλές αιχμές για το γεγονός ότι λαμβάνει η Κρήτη την μερίδα του λέοντος σε ό,τι αφορά τις οικονομικές ενισχύσεις ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος ζήτησε και συγνώμη για τις προεκλογικές ασάφειες των στελεχών της παρούσας κυβέρνησης», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Μεραμβέλου κ. Νίκος Ζαχαριάδης, που επίσης μετέβη στην Αθήνα.
Μάλιστα πρότεινε την κατάληψη του Υπουργείου την ίδια στιγμή από τους εκπροσώπους της κρητικής πρωτογενούς παραγωγής.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
επίσης
Την Τετάρτη θα αποφασίσουν οι αγρότες της Κρήτης τη μορφή του αγώνα τους μετά την «άκαρπη» όπως τη χαρακτήρισαν συνάντηση στην Αθήνα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών του νησιού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.
«Τα σκληρά φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση, πλήττουν όχι μόνο τον αγροτικό κόσμο, αλλά το σύνολο των παραγωγικών τάξεων της χώρας και οδηγούν στη διάλυση της οικονομίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κρήτης διοργανώνει παγκρήτια σύσκεψη όλων των φορέων, βουλευτών, Περιφέρειας Κρήτης, Δήμων, συνεταιριστών, συνδικαλιστών, στα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου, στις 21 Οκτωβρίου 2015, στις 12:00, για να αποφασιστεί η επόμενη μορφή του αγώνα.
Πηγή: ΑΜΠΕ