in ,

Τρ. Αλεξιάδης: "Παράθυρο" για αλλαγές στο φόρο του κρασιού

Η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και η επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα στις τρεις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.
“Ξανασυζητάμε το θέμα του κρασιού” ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης . “Η κυβέρνηση συγκρούεται, διαπραγματεύεται και βρίσκει την καλύτερη λύση για τους πολίτες”, τόνισε .
Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, κατά την συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί αύριο χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί αν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί, θα αποσυρθεί εντελώς ή θα τροποποιηθεί.
Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί όπως και ο φόρος σε κάθε στήλη των δελτίων του ΟΠΑΠ, αποτελούν ισοδύναμα του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, για την κατάργηση του οποίου έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη το θέμα εξετάζεται σε συνάντηση που έχει αυτή την ώρα, σε συνάντηση που έχει με εκπροσώπους των θεσμών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Το άρθρο πάντως για την επιβολή του φόρου στο κρασί θα τεθεί κανονικά σήμερα σε ψηφοφορία όπως έχει κατατεθεί.
Η αντιπολίτευση άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα των κόκκινων δανείων, ενώ υπήρξαν και αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών σε ότι αφορά την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.
Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την συγκεκριμένη διάταξη, ενώ ο βουλευτής Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας πρότεινε στην κυβέρνηση να αποσύρει τον φόρο στο κρασί και να επιβάλλει αντίστοιχο στο ουίσκι, τη βότκα και το τζιν.
Από τα…οινοπνευματώδη κρέμεται και πάλι η ισορροπία της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μετά το…αντάρτικο του κόμματος του Πάνου Καμμένου για το φόρο στη μπύρα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων φαίνεται να επικρατεί αναβρασμός αυτή τη φορά για το φόρο, που προωθεί Μέγαρο Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο στο κρασί.
ΑΜΠΕ