in ,

Τρόμος στην Μ. Βρετανία

Τραγική εξέλιξη είχε το περιστατικό κοντά σε σχολείο στο Λάφτον του Έσσεξ αφού ένας 12χρονος μαθητής είναι νεκρός και τουλάχιστον άλλοι πέντε τραυματίστηκαν. Οι μαθητές χτυπήθηκαν από όχημα περίπου στις 3:30 μ.μ. τοπική ώρα ενώ μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια.
Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών είναι τρία αγόρια ηλικίας 13 και 15 χρονών, μια 16χρονη μαθήτρια και μια 53χρονη γυναίκα. Τα τραύματά τους πάντως δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να απειλείται η ζωή τους.
Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν ένα ασημί Ford Ka, το οποίο ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε αφού παρέσυρε τους μαθητές.
“Πρόκειται για ένα πραγματικά σοκαριστικό συμβάν”, είπε ο αρχιεπιθεωρητής της αστυνομίας Ρομπ Κίρμπι, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στα θύματα και τις οικογένειές τους.
Ένας πατέρας, ο οποίος ήθελε να κρατήσει την ανωνυμία του είπε στον «Essex Live» ότι η κόρη του χτυπήθηκε.
Όπως είπε: «Ένα Ford Ka ανέβηκε στο πεζοδρόμιο πίσω της. Η φίλη της αναπήδησε στο καπό του αυτοκινήτου το οποίο λίγο πριν είχε χτυπήσει ένα άλλο αγόρι πολύ άσχημα. Το αυτοκίνητο συνέχισε την πορεία του και κατέβηκε από το πεζοδρόμιο ενώ η αστυνομία έφτασε γρήγορα. Η κόρη μου είναι ασφαλής, αλλά ο καθρέφτης την έκοψε».
ΟΙ πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν τραυματιστεί  πέντε μαθητές, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί και η κατάσταση αυτών που χτυπήθηκαν.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στο Λύκειο Ντέμπντεν.
Ο σύμβουλος της πόλης Loughton και ο πρώην δήμαρχος, Stephen Murray, δήλωσαν: «Αυτή είναι πολύ ανησυχητική είδηση για να ακούσετε. Ας ελπίσουμε και προσευχόμαστε για τα καλύτερα αποτελέσματα όταν αποσαφηνιστεί η εικόνα».
Η Αστυνομία του Essex δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει “σοβαρή και παρατεταμένη έρευνα” και ζήτησε από το κοινό να μην κάνει εικασίες σχετικά με τις περιστάσεις.