in , , , ,

Τρόικα: Ο σύγχρονος Ηρώδης

Η Ελλάδα βιώνει μια ανήκουστη αύξηση στη νεογνική θνησιμότητα….του Γιώργου Χατζημαρκάκη

 Στο 43% ανέρχεται το ποσοστό των θανάτων στα νεογέννητα από τότε που τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα. 
Οι πολιτικές της Τρόικα στην Ελλάδα, έχουν οδηγήσει σε μια κοινωνικο-οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει την πιο μεγάλη καταστροφή που έχει βιώσει η χώρα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έφερε στο φως μερικές από τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις που έχουν προκύψει από αυτά τα μέτρα για το ελληνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. 
Η δημόσια Υγεία στην Ελλάδα εκτός από το αυξημένο ποσοστό θνησιμότητας νεογνών, καταγράφει επίσης μια απότομη αύξηση σε ασθένειες όπως η ελονοσία και η φυματίωση. 
Στο πλαίσιο αυτό, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, οργανώνει σήμερα στις Βρυξέλλες συνέντευξη τύπου με θέμα της συνέπειες των μέτρων λιτότητας στη δημόσια Υγεία της Ελλάδας.
Η συνέντευξη τύπου έχει τίτλο “Τρόικα, ο σύγχρονος Ηρώδης” και θα γίνει την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα ASP 5 G2 (Raoul Wallenberg Room) του Ευρωκοινοβουλίου στις 12:00 το μεσημέρι. 
Ο κ. Χατζημαρκάκης θα υποδεχθεί τον κύριο επιβλέποντα της μελέτης που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας στο παγκοσμίου φήμης ιατρικό περιοδικό Lancet, κ. Αλέξανδρο Κεντικελένη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο οποίος θα δώσει μια εικόνα για την οικονομική κρίση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. 
Επίσης, παρών θα είναι και ο κ. Κώστας Νικολαράκης Εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Μαζί, θα αναλύσουν τις επιπτώσεις για το ελληνικό σύστημα δημόσιας υγείας καθώς και το τι πρέπει να κάνει η Ε.Ε. για να αποτρέψει μια ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή.