in ,

Τραγωδία στην Ιαπωνία με έκρηξη ηφαιστείου που προκάλεσε φονική χιονοστιβάδα![VIDEO]

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα (23/1), εξαιτίας μιας ηφαιστειακής έκρηξης, τόσο ισχυρής, που προκάλεσε χιονοστιβάδα σε χιονοδρομικό κέντρο, γνωστοποίησαν οι ιαπωνικές Αρχές.
Η ιαπωνική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προέτρεψε τους κατοίκους της περιοχής γύρω από το όρος Κουσάτσου-Σιράνε να αποφεύγουν την περιοχή, καθώς όπως εξήγησε καταγράφεται μια «ασθενής ηφαιστειακή δραστηριότητα».
Τέσσερις άνθρωποι που είχαν επιβιβαστεί σε μια καμπίνα του τελεφερίκ στον χιονοδρομικό σταθμό Γκούνμα, που είναι εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των σκιέρ, τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιών, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα.
8caceeb56f8f9380bfb9987e853cb6bf543d70e6
Ένας αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή, ο Γιούτζι Σινοχάρα, επιβεβαίωσε επίσης ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση για να διασωθούν και να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.
«Η χιονοστιβάδα προφανώς προκλήθηκε από μια ηφαιστειακή έκρηξη», εξήγησε ο Σινοχάρα στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ένας άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε πως βρίσκονται ταυτόχρονα σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό ενός ανθρώπου που αγνοείται στην περιοχή.

ERUPCION REPENTINA DE VOLCAN EN JAPON "Kusatsu-Shirane"/ DEJA 4 DESAPARECIDOS!


newsbomb.gr