in , , , ,

"τραγική η κατάσταση για το λασίθι"

Την ακόλουθη επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης στους Βουλευτές Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και κ. Κωστή Δερμιτζάκη, στον κ. Μιχάλη Καρχιμάκη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Νίκο Καστρινάκη, στους Δημάρχους Ιεράπετρας, Σητείας και Οροπεδίου, στους Περιφερειακούς Συμβούλους Λασιθίου, στις Νομαρχιακές Επιτροπές των κομμάτων του Νομού, στον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου και στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, με αφορμή την δημοσιοποίηση από την Ελληνική Στατιστική Αρχή των αποτελεσμάτων της Απογραφής του 2011 για τον De Facto (Πραγματικό) Πληθυσμό της χώρας.
”Σας στέλνουμε πίνακα με συγκριτικά στοιχεία που αφορούν το Μόνιμο και το De Facto (Πραγματικό) Πληθυσμό, όπως αυτά προέκυψαν από την απογραφή του 2011. Από ότι διαπιστώνεται η κατάσταση είναι τραγική για το Λασίθι και είναι περίεργη η μεγάλη διαφορά που εμφανίζεται σε ορισμένους Δήμους. Οι επιπτώσεις θα είναι τραγικές τόσο σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε κατανομή πόρων και προγραμμάτων, δεδομένου ότι η κατανομή γίνεται με βάση τον Πραγματικό Πληθυσμό. Θεωρούμε ότι το ζήτημα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω, τόσο στη Στατιστική Υπηρεσία όσο και στη Βουλή, δεδομένου ότι αυτή η απογραφή θα μας ακολουθεί για τα επόμενα δέκα χρόνια”.

στοιχεια νομου

στοιχεια Δημων

Μόνιμος Πληθυσμός: Ο Μόνιμος Πληθυσμός αφορά τον αριθμό των ατόμων που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική Ενότητα, Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα και οικισμό της Χώρας.

Στο Μόνιμο Πληθυσμό περιλαμβάνονται όλα τα άτομα ανεξαρτήτως υπηκοότητας (ελληνικής ή άλλης χώρας), τα οποία κατά την Απογραφή Πληθυσμού 2011 δήλωσαν τόπο συνήθους διαμονής τους εντός της Ελληνικής Επικράτειας. De Facto- Πραγματικός Πληθυσμός:

Κατά την έννοια που αναφέρεται στην προκήρυξη των Γενικών Απογραφών με αριθ. 1524/Γ5-473/2011, (ΦΕΚ 425/Β΄/2011), δηλαδή του αριθμού των ατόμων που βρέθηκαν παρόντα κατά την ημερομηνία αναφοράς της Απογραφής (9η Μαΐου 2011), σε κάθε επίπεδο διοικητικής διαίρεσης της Χώρας και μέχρι το επίπεδο του οικισμού, όπως αυτός προέκυψε από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011.

*Επισημαίνεται ότι ο De Facto Πληθυσμός αποτελεί διαφορετική έννοια από αυτή του Μόνιμου Πληθυσμού.

Άγιος Νικόλαος, 29-03-2013
Γραφείο Τύπου Δ.Α.Ν.