Menu
in ,

Τρία ακόμη θύματα από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα – 96 συνολικά οι νεκροί

Tο βράδυ του Σαββάτου πέθανε 60χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ και δύο ακόμα άνδρες ηλικίας 60 και 61 ετών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
Ο αριθμός των νεκρών απο κορωνοϊό στην Ελλαδα έφτασε τους 96.

Το Σάββατο ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης ΤΣιόδαρς είχε ανακοινώσει τρείς ακόμη θανάτους από τον κορωνοϊό στη χώρα μας. Μέχρι χθες οι 26 εκ των θανόντων ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 72 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Επίσης, καταγράφηκαν 72 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να έχει ανέλθει σε 2.081. Το 56,8% των κρουσμάτων αφορά άνδρες. 535 κρούσματα, ήτοι το 25,7%, θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και 796 ήτοι το 38,3% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 75 άτομα με μέση ηλικία τα 65 έτη. Οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Την ίδια στιγμή, 15 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από ΜΕΘ, όπως είπε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.
real.gr

Leave a Reply

Exit mobile version