in , , ,

Το 2ήμερο της Παναγίας στη Νεάπολη.

Συνάντηση για το 2ήμερο του 15Αύγουστου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο συσκέψεων της Δημοτικής κοινότητας Νεάπολης μεταξύ των αιρετών του Επάνω Μεραμπέλλου και των επαγγελματιών της πλατείας Νεάπολης.
Ο Μιχάλης Μαρής έως λίγες μέρες πριν αντιδήμαρχος για θέματα Νεάπολης, που προκάλεσε την εν λόγω συνάντηση, ενημέρωσε τους επαγγελματίες πως έχει ήδη ολοκληρωθεί, μετά και από την δική τους επιθυμία η επιλογή των μουσικών σχημάτων του 2ημέρου.

«Παραμονή 14 Αυγούστου θα παίξει στην Κεντρική πλατεία της πόλης του συγκρότημα το Μανόλη Ρασιδάκη το κρητικό πρόγραμμα και το σχήμα Λαϊκά μονοπάτια το λαϊκό πρόγραμμα ενώ για την επόμενη μέρα ανήμερα στις 15 του μήνα στην μουσική θα είναι οι αδελφοί Σπυριδάκη. Η επιλογή των μουσικών σχημάτων έγινε με την βοήθεια και των επαγγελματιών μέσα στο γενικότερο σφιχτό οικονομικό πρίσμα και κλίμα που επικρατεί. Το 2ήεμρο αυτό η περιοχή της Νεάπολης, για χάρη της Μεγαλόχαρης Μεγάλης παναγίας γίνεται το κέντρο των επισκεπτών και σαφώς αποτελεί το κέντρο όλη της περιοχής του Δήμου και πρεέπι για μια χρονιά ακόμα να αποδείξουμε σε όλους ότι οι καλές τιμές, η φιλοξενία μας κάνουν τους επισκέπτες του 2ημέρου μόνιμους στην συνέχεια για τον τόπο μας.» είπε μεταξύ άλλων.

Είπε ακόμα ότι εντός του 2ημέρου θα παρουσιαστούν και χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής ενώ θα γίνουν και τα αγωνίσματα με την βοήθεια τόσο του Γιώργου Ξένου όσο και του Λευτέρη Ραφαίλάκη.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει ένα φυλλάδιο στο οποίο θα δοθεί έμφαση μόνο στις εκδηλώσεις του 2ημέρου και θα αναγράφονται σε αυτό όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος του. Είπε ότι το περσινό εγχείρημα του συντονισμού του 2ημέρου από την επιτροπή που είχε συσταθεί πέτυχε και πρότεινε κάτι παρόμοιο να γίνει και φέτος.

Εν τω μεταξύ με δεδομένο το κλίμα που επικρατεί και τα σύννεφα των παραιτήσεων των αιρετών της περιοχής, οι παρόντες επαγγελματίες και εκπρόσωποι των φορέων, Εμπορικού συλλόγου και ΑΕΝ αναρωτήθηκαν ποιος θα ηγηθεί της όλης προσπάθειας διότι οι ημέρες είναι λιγοστές.

Τόσο από τον Μιχάλη Μαρή όσο και από τον Γιάννη Τσιχλή που επίσης ήταν παρόν στην συνάντηση αλλά και από τους Δημοσθένη Μεθυμάκη, Μαρία Φορτετζανού και Κίμων Χουρδάκη τονίστηκε ότι θα γίνει η προσπάθεια για την καλή διοργάνωση του 2ημε΄ρου σε μια κοινή γραμμή για το καλό της περιοχής και των ανθρώπων του.

Άλλωστε συναντήσεις των 2 τελευταίων 24ωρων που έχουν γίνει είτε προγραμματισμένα είτε όχι, έχουν λιγάκι μαλακώσει και γλυκάνει το κλίμα μεταξύ των τοπικών μας αρχόντων.

 Τις επόμενες μέρες θα γίνουν και άλλες συναντήσεις σχετικές με το θέμα του 2ηνέρου ώστε όλα τα θέματα που αφορούν το 2ήμερο να κλείσουν σύντομα και αποτελεσματικά.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ