in , , ,

Το 1ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης στο Λαογραφικό Μουσείο.

 

 

Η πρώτη επίσκεψη των μικρών μαθητών του 1ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης στο Λαογραφικό Μουσείο Νεάπολης, είχε ύφος εκπαιδευτικό και περιλάμβανε πολλές δραστηριότητες ποικίλες και ενδιαφέρουσες, τόσο για τα μικρά παιδιά όσο και τις νηπιαγωγούς.

Ο κος Γιώργος Μαυροειδής και η κα Μαρία Φορτετζανού , μας υποδέχτηκαν με ένα πλατύ χαμόγελο και ένα ζεστό καλωσόρισμα, κερνώντας μας νόστιμα χειροποίητα κουλουράκια και ζεστό αφέψημα Κρητικών βοτάνων.

Η ξενάγηση στους χώρους του μουσείου ήταν άκρως βιωματική και γεμάτη ζωντάνια ώστε τα μικρά παιδιά να νιώσουν ότι πραγματικά γύριζαν πίσω στο χρόνο …. και  στο χώρο της κρητικής μας παράδοσης.

Αυτό που όμως μας ενθουσίασε περισσότερο και αληθινά απολαύσαμε, ήταν η ώρα της παραδοσιακής συνταγής!

Δοκιμάσαμε λαδόψωμο, αμύγδαλα και παρασκευάσαμε μόνοι μας χαρουπο-μερέντα!  Όλα φτιαγμένα από αγνά κρητικά προϊόντα και με πολύ αγάπη και φροντίδα από τους οικοδεσπότες μας. Αξέχαστη μας έμεινε η εμπειρία αυτή και πραγματικά μας προσέφερε πλούτο συγκινήσεων, εντυπώσεων και γνώσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Γιώργο Μαυροειδή και την κυρία Μαρία Φορτετζανού, που τόσο μας φρόντισαν και μας προσέφεραν πάρα πολλά με τη ζεστασιά και την αγάπη τους.

Γιατί ένα μουσείο πρέπει να βρίσκεται αληθινά μέσα στη ζωή μας.

Ζέτα Ντακούλα – Μαρία Παναγιωτάκη