Menu
in

Το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου “στους δρόμους του κρασιού”! – Επίσκεψη στα οινοποιεία Λυραράκη και  Πατεριανάκη [VIDEO – PICS]

Το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου στα οινοποιεία Λυραράκη και  Πατεριανάκη


Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου «2ο ταξίδι παρέα με τον Θεό Διόνυσο» πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο οινοποιείο Λυραράκη και στο κτήμα Πατεριανάκη στην περιοχή του Ηρακλείου.

 
Πρώτος μας προορισμός ήταν το οινοποιείο Λυραράκη όπου μας υποδέχτηκαν εγκάρδια.

Η κυρία Άννα μας ξενάγησε στους χώρους του οινοποιείου και μας παρείχε πολύτιμες πληροφορίες αναφορικά με το κρασί βοηθώντας μας να  εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας γύρω από αυτό.

Στη συνέχεια μας παρουσίασε προϊόντα του οινοποιείου δίνοντάς μας την ευκαιρία να τα δοκιμάσουμε. Ιδιαίτερα υπομονετικά απάντησε σε όλες τις απορίες μας αφήνοντάς μας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στη συνέχεια πήγαμε στο κτήμα Πατεριανάκη, όπου η κυρία Νίκη Πατεριανάκη μας φιλοξένησε στον υπέροχο αισθητικά χώρο του «Οινοποιείου των Γυναικών»,  όπως χαρακτηριστικά η ίδια το αποκαλεί. Μετά από μια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα διάλεξη για το βιολογικό κρασί που παράγεται στο κτήμα τους, μας «υπέβαλε» σε μια μικρή δοκιμασία αναφορικά με το περιεχόμενο της ομιλίας της, δίνοντάς μας να συμπληρώσουμε φύλλο εργασίας!

Η ομάδα αρίστευσε και είμαστε βέβαιοι ότι μάθαμε πολλά πράγματα που αφορούν το πρόγραμμά μας!

Παρά το γεγονός ότι οι δραστηριότητές μας περιορίστηκαν στους εσωτερικούς χώρους των οινοποιείων, λόγω των δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, ολοκληρώσαμε την επίσκεψή μας στα οινοποιεία μεστοί από γνώσεις και γεύσεις.

Είναι σίγουρο ότι αν ο καιρός το επέτρεπε, θα είχαμε την ευκαιρία για την πραγματοποίηση ποικίλων δραστηριοτήτων στους εξωτερικούς χώρους, κάτι το οποίο συμβάλλει στο να θέλουμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας στους χώρους αυτούς μελλοντικά. Οι 35 μαθητές που συμμετείχαν στην επίσκεψη και οι  3 συνοδοί καθηγητές θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους ανθρώπους των παραπάνω οινοποιείων για τη φιλοξενία, την ευχάριστη διάθεση και την προσφορά τους στο πρόγραμμά μας.
Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
 

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη μπορείετε να δείτε στο παρακάτω βίντεο

https://youtu.be/aa9urRyXgPE
Οι συνοδοί καθηγητές
Κοϊνάκης Νίκος
Μανωλαράκη Μαρία
Μηλιώνη Σοφία

Leave a Reply

Exit mobile version