in ,

Το ψέμα έχει κοντά πόδια, επαγγελματισμός και ευσυνειδησία από αστυνομικούς του νομού Λασιθίου

Είναι φορές που επικαλούμαστε το αστυνομικό δαιμόνιο όταν θέλουμε να περιγράψουμε το τρόπο που σκεφτήκαμε και πράξαμε σε κάποιες περιπτώσεις στην ζωή μας που το οφθαλμοφανές δεν ήταν και τόσο αληθοφανές.
Μια τέτοια περίπτωση ήρθαν αντιμέτωποι οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας στην Ιεράπετρα όταν παρουσιάστηκε μπροστά τους ένας αλλοδαπός  ο οποίος προσπάθησε να καταγγείλει, με έντεχνο ομολογουμένως τρόπο,  ένα περιστατικό κλοπής.
Περιέγραψε την ληστεία που του έγινε από άλλα δύο άτομα, ομοεθνείς του και τον τρόπο που έφυγαν με ένα  όχημα. Μαζί του δε είχε ακόμα έναν  που παρουσίασε σαν διερμηνέα του για να μην κάνει λάθη όπως είπε, όπου και αυτός όμως προσπάθησε να πείσει τους αστυνομικούς  για του λόγου το αληθές.  Στην πορεία της κατάθεσης  τους  οι αστυνομικοί τους οδήγησαν σε σημείο που τα επιχειρήματα τους δεν μπορούσαν να αποδειχθούν κοινά και πιστευτά.
Με την πάροδο του χρόνου οι αστυνομικοί κατάλαβαν έχοντας και άλλα στοιχεία στην διάθεση τους ότι όλο αυτό ήταν μια προσπάθεια για να καλυφθούν την ίδια στιγμή τρία άλλα άτομα που είχαν απασχολήσει  τις τοπικές αστυνομικές αρχές για διάφορες υποθέσεις.
Στην έρευνα δε που έκαναν σε σπίτια και οχήματα βρήκαν μαχαίρια  και διάφορα αντικείμενα που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους με αποτέλεσμα να συλληφθούν.
Ο τρόπος  που έδρασαν οι αστυνομικοί του τμήματος ασφάλειας στην Ιεράπετρα  δείχνει ότι όλες οι περιπτώσεις που έρχονται στην αντίληψη τους διερευνώνται ανάλογα και έχουν το αποτέλεσμα που πιστοποιεί  την προσφορά  ύψιστης  ασφάλειας  για τον πολίτη   και την κοινωνία.
Θ.Κ