in , , , ,

"Το φάρμακο δεν είναι προϊόν, είναι αγαθό…"

Συγκέντρωση ενημέρωσης πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το κτίριο της αντιπεριφέρειας του νομού στον Άγιο Νικόλαο μέλη του συλλόγου των φαρμακειών του νομού Λασιθίου, τα οποία παραμένουν κλειστά από την Πέμπτη.

 Οι φαρμακοποιοί που δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω στον αγώνα τους ζητούν από τους βουλευτές να μην ψηφήσουν το πολυνομοσχέδιο μέσα από το όποιο μπαίνει οριστικό λουκέτο στα ανεξάρτητα φαρμακεία της χώρας.  
 «Σαν ψέμα θα μοιάζουν τα φαρμακεία μας από την 1η του μήνα Απρίλη εάν και εφόσον ψηφιστούν από την πλειοψηφία της Ελληνικής βουλής όλα όσα μας αφανίζουν σαν κλάδο.» είπαν μεταξύ άλλων οι φαρμακοποιοί του νομού κατά την ενημέρωση που έκαναν στην αντιπεριφερειάρχη Πελαγία Πετράκη που τους δέχτηκε στο γραφείο της. Να σημειώσουμε ότι την Δευτέρα θα συνεδριάσει ξανά το Δ.Σ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με ανοιχτό το ενδεχόμενο το λουκέτο των φαρμακείων να συνεχιστεί και την Τρίτη 1 και Τετάρτη 2 Απριλίου, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στην Αθήνα. Τα μέλη του Δ.Σ του νομού παρουσίασαν το προφίλ του ανεξάρτητου φαρμακοποιού θέλοντας να ημερώσουν την ίδια  για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί την επόμενη μέρα ώστε να γνωρίζει και ανάλογος να πράξει εάν της δοθεί η όποια ευκαιρία. 
 «Το φάρμακο δεν είναι προϊόν, είναι αγαθό και μόνο στην χώρα μας πάει να γίνει αυτό που θέλουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, να μπει δηλαδή το φάρμακο στα σούπερ μάρκετ. Κανείς δεν δείχνει να καταλάβει από όσους προωθούν τέτοια μέτρα ότι το φάρμακο στην χώρα μας δεν είναι ακριβό, άλλωστε η τιμή του καθορίζεται πάντα από την πολιτεία, ακριβό θα γίνει όταν θα μπει στα ράφια των σούπερ μάρκετ. 

Με την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δείχνει να αγνοεί εντελώς την περιφέρεια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι εδώ και τα πρώτα δείγματα τα βλέπουμε με την απελευθέρωση ακόμα και του βρεφικού γάλατος και την πώληση τους στα σούπερ μάρκετ όπου σαφώς και οι γονείς δεν βρίσκουν πάντα το εξειδικευμένο γάλα που ο γιατρός προτείνει για τα παιδιά τους.
 Οι δηλώσεις των φαρμακοποιών είναι πραγματικά αυτές που δείχνουν την επόμενη μέρα «δεν σπουδάσαμε με τόσες θυσίες των οικογενειών μας για να γίνουμε εργάτες του κάθε μεγαλοεπιχειρηματία», «αν όλα αυτά γίνουν τότε η τοπική κοινωνία και κυρίως οι πολίτες στα μικρά χωριά θα χάσουν το φαρμακείο τους», «στην λίστα με τα επαγγέλματα που οι πολίτες εμπιστεύονται είμαστε στην κορυφή», «Δεν πουλάμε τα φάρμακα που θέλουμε και δίνουν κέρδος, αλλά αυτά που πρέπει στη κάθε περίπτωση». 
Η κα. Πετράκη έδειξε την κατανόηση της στους φαρμακοποιούς, έδειξε να κατανοεί την αλλαγή των δεδομένων εάν περάσει το πολυνομοσχέδιο και έθεσε το εαυτό της στην διάθεση του συλλόγου σε ότι αφορά τις όποιες κινητοποιήσεις αποφασίσουν ενώ είπε πως οι αλλαγές που δρομολογούνται από την κεντρική πολιτεία είναι πλήγμα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. 
Η ελπίδα φεύγει πάντα τελευταία, είπε εκ νέου ο πρόεδρος του Δ.Σ των φαρμακοποιών του νομού Θοδωρής Φουράκης   καταγγέλλοντας την προσπάθεια αφανισμού του ανεξάρτητου φαρμακοποιο.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ