in , , , , , ,

Το τελευταίο αντίο στον Μίμη Μυλαθιανάκη απο τον Γιώργο Πάγκαλο

Στην κηδεία του Μίμη Μυλαθιανάκη το τελευταίο αντίο είπε ο Γιώργος Πάγκαλος
Σύντροφε Δημήτρη, ο πόνος και η θλίψη που σκόρπισες με το χαμό σου είναι μεγάλος, καθώς με την είδηση του θανάτου σου συγκλονιστήκαμε όλοι μας.
Σε μένα έπεσε ο κλήρος να παίξω σήμερα αυτόν τον σκληρό και άχαρο ρόλο, να εκφράσω την θλίψη των κομμουνιστών της περιοχής, των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ , για τον απροσδόκητο και πρόωρο θάνατο του εκλεκτού συντρόφου και μέλους μας.
Ο σύντροφος Δημήτρης αφήνει στο κόμμα και στο λαό δυσαναπλήρωτο κενό.Έφυγε από τη ζωή ένας ασυμβίβαστος λαϊκός αγωνιστής που ήταν πάντα κοντά στους συντρόφους, αλλά και σε όλο τον κόσμο.Ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες δε λύγισε, αλλά έθετε τον εαυτό του στην υπηρεσία  των συμφερόντων του λαού και γι’ αυτό εντάχθηκε στο ΚΚΕ.Ήταν παράδειγμα αγωνιστή για το ήθος, τη σεμνότητα, την αγάπη στο συνάνθρωπο που με πάθος υπηρέτησε.
Στάθηκε ασυμβίβαστος εχθρός της εκμετάλλευσης, αλλά και της διαφθοράς που απλόχερα το  σύστημα του πρόσφερε.Ο  σύντροφος Δημήτρης μπορούσε να αντικρίζει τον καθένα στα μάτια και γι’αυτό ποτέ δεν φοβήθηκε την ιδεολογική αντιπαράθεση με τον αντίπαλο, μια και σ’αυτόν δεν θα έβρισκε ψεγάδι.
Έφυγες σε μια κρίσιμη,σκληρή εποχή που το κόμμα έχει ανάγκη από ανθρώπους σαν και σένα, με τα δικά σου χαρίσματα, τις δικές σου αρετές που χαρακτιρίζουν αληθινούς ήρωες. Ανιδιοτέλεια και ακεραιότητα, εντιμότητα και ντομπροσύνη, λεβεντιά και πίστη στο καθήκον, μα πάνω απ’όλα ανθρωπιά και αγάπη για το συνάνθρωπο. Τέτοιοι άνθρωποι που διάλεξαν να βαδίζουν τον δύσκολο δρόμο της αρετής και του χρέους δεν πεθαίνουν.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπητή συντρόφισσα μητέρα σου,στην αγαπημένη γυναίκα σου, στα παιδιά και εγγόνια σου που όλοι τους ήταν στο πλευρό σου. Είχες Δημήτρη μια υπέροχη οικογένεια και η απώλεια σου θα είναι γι’αυτούς πλήγμα, αφού ήσουν το στήριγμα τους.
Μπορεί να έφυγες από κοντά μας, αλλά να είσαι σίγουρος ότι τη θέση σου στον αγώνα θα την πάρουν χιλιάδες νέοι αγωνιστές.  Αυτά   που πάλεψες και πίστεψες δεν είναι άπιαστα όνειρα όπως νομίζουν μερικοί, θα δικαιωθούν οι σκληροί και ωραίοι αγώνες της δικής σου γενιάς.
Σύντροφε Δημήτρη ας είναι ελαφρό το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα σε θυμόμαστε πάντα.
ΑΘΑΝΑΤΟΣ.