in ,

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε τα Χορωδιακά Σύνολα του Δήμου Αγ. Νικολάου

Τα Χορωδιακά Σύνολα του Δήμου Αγ. Νικολάου, αποτελούμενα από την Παιδική-Νεανική Χορωδία και τη Μικτή Χορωδία Ενηλίκων, παρουσίασαν με επιτυχία τη μουσική παράσταση «Μουσικές της 7ης Τέχνης».

Η ζωντανή απόδοση μουσικών συνθέσεων, οι οποίες άλλοτε επένδυσαν κινηματογραφικές ταινίες, ταξίδεψαν όσους παρευρέθηκαν στο Σπίτι του Πολιτισμού, το Σάββατο 19 Μαΐου. Καταλυτικός ήταν ο ρόλος του κ. Μανώλη Κανακάκη, ο οποίος κατάφερε να ενώσει με άριστο τρόπο τις παιδικές φωνές με εκείνες των ενηλίκων, προσφέροντας στο κοινό ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Η παράλληλη προβολή των αντίστοιχων σκηνών μετέφερε τους θεατές στο φυσικό περιβάλλον των εν λόγω σεναρίων, παρέχοντας τους μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.
Το Δήμο Ρεθύμνης εκπροσώπησαν η πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.Ρ., κ. Πέπη Μπιρλιράκη και η Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας, κ. Ελευθερία Μιχάλα, οι οποίες καλωσόρισαν τους χορωδούς και μουσικούς. Συνδιαλεγόμενες δε με την πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων της Χορωδίας, κ. Πόπη Γεροντή Μαλλιαρόζη επεσήμαναν την σπουδαιότητα της ανταλλαγής πολιτιστικών εκδηλώσεων μεταξύ των Δήμων, ενώ συμφώνησαν να δοθεί συνέχεια σε αυτό το εγχείρημα με την επίσκεψη της Δημοτικής Χορωδίας Ρεθύμνης στον Άγιο Νικόλαο.

Τα Χορωδιακά Σύνολα πλαισίωνε 7μελής ορχήστρα:

Αλεξάκη Μαρία: φλάουτο
Ευκλείδου Σοφία: βιολοντσέλο
Κανακάκης Αλέξανδρος: κλαρινέτο, κιθάρα, μαντολίνο
Κυπράκης Νίκος: πιάνο
Παπαδάκης Μάνος: Κοντραμπάσο
Σκιαδάς Νίκος: ντραμς
Σπυριδάκης Μιχάλης: βιολί