Menu
in

Το πρώτο κουδούνι στο 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου (VIDEOS – PICS)

Μια διαφορετική “πρώτη μέρα” στο σχολείο ήταν η φετινή και για το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου.

Ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά για το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου με τον καθιερωμένο αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κκ Γεράσιμος.

Το παρών έδωσε και το Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός ο οποίος ευχήθηκε σε παιδιά και εκπαιδευτικούς.
Στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκε μόνο ένα τμήμα μαζί με εκπροσώπους των υπόλοιπων τμημάτων ενώ οι υπόλοιποι μαθητές ήταν στις τάξεις τους με τους καθηγητές.

Δείτε στιγμιότυπα από τον αγιασμό καθώς και τους χαιρετισμούς.

https://youtu.be/C_WiUEKMUs8

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός

https://youtu.be/VQMlCa-Rpts

Η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Όλγα Πυθαρούλη

https://youtu.be/LSVX_F5QNUI

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Μαριλένα Σφυράκη

https://youtu.be/NDVd4PLMgc0

Η εκπ/πος του ΚΕΣΥ Έφη Μπουκουβάλα – Κλώντζα

https://www.youtube.com/watch?v=JZFH53fzoS0

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Ο χαιρετισμός της Δ/ντριας του 1ου Γυμνασίου

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, κ.κ. Γεράσιμε

Σεβαστέ πατέρα,

Κ.Δήμαρχε,

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αγαπητά μας παιδιά,

Σας καλωσορίζω και σας εύχομαι προπάντων υγεία και αισιοδοξία

Μια καινούργια σχολική χρονιά ξεκινά μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Οι ειδήσεις που φτάνουν σε μας προοιωνίζονται μια χρονιά δύσκολη, που απαιτεί τη συνεργασία και την από κοινού προσπάθεια όλων μας, σχολείου, οικογένειας και τοπικής κοινωνίας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε με επιτυχία και να βγούμε από την όλη αυτή την περιπέτεια νικητές.

Με την έναρξη παρελθόντων σχολικών ετών θέταμε κατεξοχήν μαθησιακούς και ψυχοκοινωνικούς στόχους για τους μαθητές μας και προβαίναμε, κατά τη διάρκειά τους, στις απαιτούμενες διδακτικές ενέργειες, για να τους υλοποιήσουμε. Φέτος μαζί με όλα αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι από τις παρούσες συγκυρίες να θέσουμε ως προτεραιότητά μας την ασφάλειά μας, την προστασία του πολύτιμου αγαθού της υγείας και της ζωής όλων μας, της σχολικής κοινότητας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται να παλέψουμε όλοι μαζί, καθηγητές, γονείς και μαθητές, καταβάλλοντας το μέγιστο των δυνάμεών μας. Στο σχολείο μας, όπως σε όλες τις σχολικές μονάδες, έχουν σταλεί εγκαίρως από το Υπουργείο Παιδείας οι κατάλληλες οδηγίες και συμφώνως προς αυτές έχουμε λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, προκειμένου να είμαστε σε θέση στο μέτρο του δυνατού να προστατεύσουμε, με τη δική σας βέβαια βοήθεια, την υγεία όλων στον χώρο του σχολείου και να προαγάγουμε την απρόσκοπτη πορεία σας στη μάθηση.

Εσείς οι μαθητές μας να είστε βέβαιοι ότι οι καθηγητές σας θα σταθούν στο πλευρό σας, για να σας προσφέρουν κάθε δυνατή καθοδήγηση σχετικά με τις πρακτικές που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε, προκειμένου να προασπίσουμε την υγεία και τη ζωή τη δική μας και των συνανθρώπων μας και να διασφαλίσουμε έτσι, κατά το δυνατόν, την ομαλότητα της σχολικής και κοινωνικής μας ζωής.

Από σας ζητάμε να είστε ψύχραιμοι και να εφαρμόζετε πιστά τις οδηγίες που θα σας δοθούν για την πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας. Χρειάζεται να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξουμε σύνεση, ωριμότητα και υπευθυνότητα απέναντι στη δύσκολη αυτή κατάσταση που μαστίζει την ανθρωπότητα, υποστηρίζοντας ο ένας τον αγώνα του άλλου.

Είναι ανάγκη να έχουμε υπομονή, να τηρούμε με συνέπεια τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και να ευελπιστούμε ότι σύντομα η ιατρική επιστήμη θα μας εφοδιάσει με το κατάλληλο εμβόλιο και έτσι θα επανέλθει η ζωή μας στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

Όσο διάστημα όμως αναμένουμε, με την υποστήριξη των άξιων και έμπειρων καθηγητών του σχολείου μας θα πρέπει να εστιάσετε στα μαθήματά σας, ώστε να αποκομίσετε τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, να αναπτύξετε τα ιδιαίτερα τάλαντα και γενικά την ξεχωριστή προσωπικότητά σας.

Να θυμάστε ότι όλοι, σχολείο, οικογένεια και τοπική κοινωνία, στεκόμαστε στο πλευρό σας, και όχι απέναντί σας. Αυτό που προσδοκάμε από σας, για τη δική σας  πάντα πρόοδο, είναι να θέσετε με την καθοδήγησή μας ρεαλιστικούς στόχους στη σχολική σας πορεία και να καταστρώσετε ένα συνεπές πρόγραμμα, για να τους πραγματώσετε. Έτσι, θα κερδίσετε το στοίχημα της επιτυχίας σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στους νεοεισερχόμενους στο Γυμνάσιο μαθητές μας, τους οποίους και υποδεχόμαστε με αγάπη στην εκπαιδευτική μας οικογένεια! Αγαπητοί γονείς, να είστε σίγουροι πως τα παιδιά σας είναι σε ασφαλή κι έμπειρα χέρια που θα υποστηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο την πολύπλευρη ανάπτυξή τους, μέσα σε πλαίσιο ίσης μεταχείρισης, σωστής και δίκαιης αντιμετώπισης, με σεβασμό, αναγνώριση και αποδοχή της διαφορετικότητας. Σας διαβεβαιώ πως το σχολείο θα είναι μαζί σας και δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε.

Κοινή μας επιθυμία είναι να προσφέρουμε, παρά τις δυσκολίες, ποιότητα εκπαίδευσης στους μαθητές μας, να τους μεταλαμπαδεύσουμε γνώσεις, δεξιότητες, ιδανικά και αξίες, ώστε να συμβάλλουν  κι εκείνοι με τη σειρά τους στο να γίνει καλύτερη και ανθρωπινότερη η ζωή μας στον σύγχρονο κόσμο.

Όλοι μαζί, με συνεργασία και σύμπνοια, μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο και να υπερβούμε κάθε δυσκολία που ορθώνεται μπροστά μας.

Από τις ευλογίες της Εκκλησίας μας, παρά τις αντιξοότητες της φετινής χρονιάς, αντλούμε πίστη και δύναμη ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

«Καλή σχολική χρονιά» σε όλους, με υγεία και αισιοδοξία!

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Leave a Reply

Exit mobile version