in ,

Το πρώτο για το 2018 εργαστήριο δημιουργικής ανακύκλωσης στον ΕΣΔΑΚ

Την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο για το 2018 Εργαστήριο Δημιουργικής Ανακύκλωσης στα γραφεία του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.), στην λ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 22 & Σκουλάδων (3ος όρ.), από τις 17:30 έως τις 20:30.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο, το οποίο διοργανώνεται από την Όλγα Χρήστου, είναι δωρεάν και σε αυτό μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες και κατ’ εξαίρεση παιδιά άνω των 10 ετών εφόσον συνοδεύονται. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, κατά προτίμηση με ηλεκτρονικό μήνυμα στο olga.christou@hotmail.com ή τηλεφωνικά στο 6944573950, σε μία από τις δυο ημέρες διεξαγωγής του. Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν ένα ιδιαίτερο φωτιστικό με πλαστικά ποτήρια (όπως αυτό στη συνημμένη εικόνα).

Για την κατασκευή του θα χρειαστούν 120 απλά διαφανή πλαστικά ποτήρια (μαλακά για να τα τρυπά το συρραπτικό). Με ποτήρια μικρά (κρασιού) το φωτιστικό μας έχει διάμετρο περίπου 40 εκατοστά και χωρά πάνω σε ράφι βιβλιοθήκης. Με μεγάλα ποτήρια γίνεται μεγαλύτερο, πιο εντυπωσιακό, αλλά πρέπει να τοποθετηθεί σε μεγαλύτερη επιφάνεια (δεν μπορεί να κρεμαστεί).

Θα απαιτηθεί επίσης μια γιρλάντα με τουλάχιστον 100 λαμπάκια γιατί θα προσαρμόσουμε ένα λαμπάκι μέσα σε κάθε ποτήρι (αν έχει περισσότερα, τα υπόλοιπα θα μείνουν ελεύθερα στο κέντρο του φωτιστικού). Σημαντικό για τη επιλογή της γιρλάντας είναι τα λαμπάκια να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 5 εκ. (δηλαδή περίπου όσο και η διάμετρος των ποτηριών στη βάση) και το καλώδιο να είναι κατά το δυνατόν λεπτό και εύκαμπτο.  Διαφανές καλώδιο είναι προτιμότερο, γιατί δεν θα φαίνεται όταν το φωτιστικό είναι σβηστό, αλλά και το πράσινο είναι κατάλληλο.

Επίσης θα χρειαστεί συρραπτικό και πολλά γαντζάκια για να συρράψουμε τα ποτήρια μεταξύ τους.