in , , , , , ,

Το πρώτο βήμα έγινε

H νίκη της 18ηςΜαϊου, την οποία έδωσαν οι δημότες στο συνδυασμό μας «Δικαίωμα στην πόλη», μας γεμίζει ικανοποίηση, γιατί αποδείχθηκε ότι άκουσαν και υιοθέτησαν τη συνολική μας πρόταση για ένα Δήμο ενιαίο,


ισχυρό, διεκδικητικό και αλληλέγγυο, ενώ παράλληλα απέρριψαν το δοκιμασμένο και ξεπερασμένο μοντέλο διαχείρισης της προηγούμενης 8ετίας, αλλά και τις διχαστικές, γεμάτες έπαρση φωνές που επιδίωξαν να πολώσουν και να διχάσουν την τοπική κοινωνία, για να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη. Ελαβαν όμως την απάντηση από τον κόσμο και ήταν αποστομωτική.
Εχουμε συναίσθηση του βάρους της ευθύνης της πρωτιάς του 40,22% που έλαβε ο συνδυασμός μας και διαβεβαιώνουμε το καθένα χωριστά τους πολίτες του Μεραμβέλου και συνολικά την τοπική κοινωνία, ότι θα τιμήσουμε, με τη στάση και τη δράση μας, την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. 

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Οι συμπολίτες μας εμπιστεύτηκαν το «Δικαίωμα στην πόλη», γιατί πιστεύουν ότι μαζί, ενωμένοι, οργανωμένοι καλύτερα και αποφασισμένοι, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε ως κοινωνία, εκείνα που δεν μπορέσαμε ως τόπος να πάρουμε, με ευθύνη όσων χειρίστηκαν τις τύχες του τόπου τα τελευταία χρόνια ή όσα μας στέρησε η απουσία ισόρροπης κατανομής πόρων, δομών και υποδομών, αλλά και ο άστοχος ή ανύπαρκτος σχεδιασμός σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Με την ψήφο τους οι δημότες του Δήμου Αγίου Νικολάου επέλεξαν πρόσωπα του συνδυασμού μας, όπου το «Δικαίωμα στην πόλη» είχε πλήρη σύνθεση του ψηφοδελτίου του. 
Η ολοκληρωμένη πρόταση του συνδυασμού μας βρήκε ευρεία απήχηση στην τοπική κοινωνία και επιβεβαιώνει την απόφαση του υποψηφίου Δημάρχου Αντώνη Ζερβού να την διατυπώσει μαζί με μια ευρεία ομάδα συμπολιτών και εκπροσώπων από όλους τους συλλογικούς φορείς της περιοχής και να καταθέσει στην κρίση της τοπικής κοινωνίας, προσκαλώντας να τη στηρίξουν πρόσωπα νέα αλλά και έμπειρα, με όρεξη για δουλειά, όραμα για τον τόπο και ορίζοντες ανοιχτούς για την πορεία του τόπου μας.  Τα πρόσωπα αυτά εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες και συμπολίτισσες και τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.
Η πρώτη μάχη κερδήθηκε. Η αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής, που θα κρίνει τελικά ποιος θα κληθεί να οδηγήσει το Δήμο Αγίου Νικολάου στο 2020, είναι η πιο κρίσιμη. 
Εμείς καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να πορευτούμε μαζί, να συνεργαστούμε, να δουλέψουμε δίπλα – δίπλα,  με αμοιβαία εμπιστοσύνη και πίστη, ότι έτσι μπορούμε καλύτερα. 
Για ένα αποτέλεσμα που θα ωφελήσει τον τόπο, θα μας χαρίσει τη χαμένη αυτοπεποίθηση ως κοινωνίας, τον αλληλοσεβασμό και την ορμή για να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια που μας στερούν, αλλά και το δικαίωμα να συνεχίσουμε να ζούμε στον τόπο αυτό που μας γέννησε, μας θρέφει, τον τόπο που αγαπούμε και θέλουμε να δούμε να προοδεύει, μαζί με τα παιδιά μας.
Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες των πόλεων  και των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου μας να συναντηθούμε, να ενώσουμε τα χέρια και τις δυνάμεις μας, για να κάνουμε έργο το κοινό μας όραμα, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς υστεροβουλία, χωρίς εμπάθεια.
Σας καλούμε, με την ψήφο σας την ερχόμενη Κυριακή, να μας δώσετε την δυνατότητα, να δουλέψουμε μαζί τα επόμενα πέντε χρόνια, να παλέψουμε με τα προβλήματα που απασχολούν όλους μας, να κερδίσουμε το στοίχημα που θα βάλουμε από κοινού για ένα τόπο όπως τον θέλουμε, για μια ζωή, όπως μας αξίζει.  
Το πρώτο βήμα έγινε, πάμε μαζί για το επόμενο… 
γρ. τυπου