in ,

Το παραβάν, η μαγκούρα, η ναφθαλίνη και τα καψόνια των εκλογών.

Καιρό είχε να μας απασχολήσει το παραβάν και η εκλογική διαδικασία που πάντα τους Έλληνες με κάποιο τρόπο μας τραβά πολύ.
Το πρωί της Κυριακής για τις ανάγκες του Ρεπορτάζ βρέθηκα στο εκλογικό κέντρο των εκλογών της κεντροαριστεράς στην πρώην ΤΕΔΚ του νομού όπου ο μ.ο όρος ηλικίας όσων απο τους συνολικά 400 που ψήφισαν δεν έδειχνε τάσεις συμμετοχής της νεολαίας.

Πολίτες σε μεγάλο ποσοστό ηλικίας 50 ετών και άνω, μετρημένοι οι πιο νέοι, πιο μεγάλοι ακόμα των 50   με μπαστούνια και παλτό βγαλμένα από την ντουλάπα εν όψη χειμώνα να μοιράζουν ναφλανίνη, με απόψεις και κουβέντες βγαλμένες απο την ταινία αναδρομής του παλιού ΠΑΣΟΚ ακόμα και με κόντρες και υψηλούς τόνους μεταξύ εκπροσώπων υποψηφίων, σε μια κεντροαριστερά που συνεχίζει να ψάχνει την επαφή της με την όποια βάση της έχει απομείνει.
Η διαδικασία πραγματικά χωρίς προβλήματα με τις περιπτώσεις που ήθελαν προσεχτική μεταχείριση να υπάρχουν και τα καψώνια να επίσης. παράδειγμα μια περίπτωση γνωστού της πάση πολίτη όπου δεν είχε μαζί του την ταυτότητα, θυμόταν τον αριθμό και το σύστημα το επιβεβαίωσε να τον στέλνουν, λόγω της επιμονής από εκπρόσωπο υποψηφίου να φέρει την ταυτότητα αν θέλει να ψηφίσει αλλιώς θα γίνονταν ένταση. Έτσι και έγινε, έφυγε ο επιφανής συμπολίτης έφερε την ταυτότητα και ψήφισε.
Λογικό σε μέρα με ένταση αγωνία για την συμμετοχή και το αποτέλεσμα να γίνουν και πλέον το επόμενο στοίχημα είναι η συμμετοχή στην επόμενη Κυριακή να μην μειωθεί ιδιαίτερα πολύ ώστε να μην χαθεί το ενδιαφέρον των πολιτών του συγκεκριμένου χώρου.
Θ.Κ