in , , ,

Το μεγαλύτερο έργο του Δήμου Αγίου Νικολάου, ξεκίνησε στο Επάνω Μεραμπέλλο.

Το μεγαλύτερο και πιο πολύπλοκο έργο που έχει ξεκινήσει στον Δήμο του Αγίου Νικολάου είναι αυτό του βιολογικού στην Νεάπολη, Βουλισμένης και Λατσίδας, σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης.

«Με 22 χρόνια καθυστέρησης ξεκίνησε ένα έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή που αποτελεί την βάση ανάπτυξης για το Επάνω Μεραμπέλλο, έργο από το οποίο θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε και νερό. 
Η σημασία δε του συγκεκριμένου έργου πέρα από το θέμα της υγιεινής και του εκσυγχρονισμού της αποχέτευσης στην περιοχή είναι και θέμα παραπέρα ανάπτυξης και υποδομών. Θα ήταν ίσως εύκολο για μας να κάναμε μερικά έργα που θα φαίνονταν στην περιοχή, να πάρουμε τρείς δρόμους και να τους αναπλάσουμε, για να φανούμε καλοί και παραγωγικοί στους πολίτες της περιοχής, όμως θα ήταν δώρο άδωρο διότι μετά θα έπρεπε όλα ξανά να σκαφτούν για να γίνουν οι συγκεκριμένες υποδομές. 
Ξεκινήσαμε ένα δύσκολο κομμάτι που όμως δεν μπορούσε να περιμένει άλλο και στην συνέχεια πάνω σε αυτό το σημαντικό έργο θα στηριχτούν όλες οι αναπλάσεις στην περιοχή στην επόμενη πενταετία.» είπε ο ίδιος θέλοντας να επισημάνει ότι η ώρα της ανάπτυξης στην περιοχή πλησιάζει.  Ακόμα τόνισε ότι στις προτάσεις που υπάρχουν είτε από την προηγούμενη Δημοτική αρχή είτε και από νεότερες αποφάσεις συλλογικών οργάνων φορέων και τεχνικών υπηρεσιών. 
«Έχουμε προτάσεις τόσο για την ανάπλαση του υπέροχου Δημοτικού Κήπου, των εμπορικών δρόμων και άλλων σημείων που όμως χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το έργο της αποχέτευσης θα ήταν πραγματικά άσχημο να αγγίξουμε.» είπε. Σε ότι αφορά το νέο ΕΣΠΑ που θα τρέξει   είπε ότι ο Δήμος ήδη ετοιμάζεται με μελέτες τόσο για τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα, το Σίσι, την Μίλατο  αλλά σε αναπλάσεις στην περιοχή της Νεάπολης όπου θα δοθεί βάρος σε αναπλάσεις σε όλο το κεντρικό ιστό.
«Στη περιοχή της Νεάπολης θα κάνουμε την προσπάθεια ώστε να αποκτήσει την αίγλη που θα πρέπει να έχει σαν τόπος πολιτισμού και ιστορίας.» είπε και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο μοναδικό   για την Κρήτη λαογραφικό μουσείο που θα κατασκευαστεί στο παλιό Γυμνασίο της Νεάπολης, ένα μουσείο κόσμημα που θα είναι πόλος επισκεψημότητας από παντού.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ