in ,

Το Μαξίμου αναζητά νέο αφήγημα, η ΝΔ στοχεύει στην αυτοδυναμία

Με διαφορετική στόχευση κατεβαίνουν στην προεκλογική μάχη των εθνικών εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός μετά την μεγάλη ήττα στις ευρωεκλογές καλείται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρει ένα νέο αφήγημα με στόχο την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα στην Κουμουνδούρου επιχειρούν να κατευνάσουν τις αντιδράσεις που επικρατούν από την στρατηγική που ακολουθήθηκε, καθώς το κόμμα κινδυνεύει να μπει σε κλίμα εσωστρέφειας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστώνεται προσωπικά τον θρίαμβο της ΝΔ στις ευρωεκλογές και πλέον βάζει πλώρη για την αυτοδυναμία η οποία με βάση τα ποσοστά της Κυριακής βρίσκεται πολύ κοντά. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από όλα τα στελέχη να σταματήσουν τους πανηγυρισμούς και να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, απέναντι στην τελική εκλογική μάχη που έρχεται.

Νέο άνοιγμα Τσίπρα σε ΚΙΝ.ΑΛ – Βολές από Κοτζιά

Στην πρώτη του τοποθέτηση μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να «μηδενίσει το κοντέρ», ξεκινώντας ουσιαστικά από την αρχή. Σε ευρεία κομματική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ο πρωθυπουργός έκανε νέο άνοιγμα προς το ΚΙΝ.ΑΛ υποστηρίζοντας πως κερδισμένος από το «αντι – ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο που δημιουργήθηκε ήταν μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαιτέρως αισθητό ακόμα και στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος χαρακτήρισε ιδιαιτέρως δύσκολο τον δρόμο που έχει να διανύσει το κόμμα μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών. Εκείνο πάντως που έδειξε να αναζητά ήταν η στρατηγική που θα ακολουθήσει μέσα στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα καθώς εκείνη των ευρωεκλογών χαρακτηρίζεται εκ του αποτελέσματος αποτυχημένη. Οι παροχές έπεσαν στο κενό, η σκανδαλολογία και η πόλωση επίσης, ενώ οι κεντροαριστερές «γέφυρες» γκρεμίστηκαν πριν καν δημιουργηθούν.

Ωστόσο συνεχίζεται η κριτική κορυφαίων στελεχών που βάζουν στο στόχαστρο το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου. Ο Νίκος Κοτζιάς άφησε αιχμές εναντίον προσώπων βρίσκονται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού. «Τι μας είπαν εχθές; Φταίει δηλαδή ο λαός, που δεν κατάλαβε;… Δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στον κόσμο!… Χρειάζεται αλλαγή ρότας, να πάνε στην άκρη ορισμένοι, που είναι δίπλα στον Πρωθυπουργό! Μόνο ο λαός έκανε λάθος; Αυτοί που έκαναν λάθος εκτιμήσεις δεν θα αναλάβουν τις ευθύνες τους; Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργό μιλώντας στο kontra.